Ilmastointi - osa 1

Siirrettävä ilmastointilaite

Sain sitten lopulta tarpeekseni tästä helteestä. Kävin nimittäin tänään ostamassa siirrettävän ilmastointilaitteen. Koneet käyvät nyt kaupaksi, koska hellettä on piisannut ja ennusteet lupaavat niiden jatkuvan. Sain viimeisen esittelykappaleen reilulla alennuksella. Laitteen laatikkoa ei enää ollut, joten jouduin kuljettamaan sen ilkosillaan Itäkeskuksesta asti. Myyjä tosin kietoi paketointikelmua koneen ympärille estääkseen pahimpien roiskeiden tarttumisen puhtoisen valkoiseen pintaan.

Näinkin suuren kodinkoneen kuten ilmastointilaitteen kuljettaminen julkisilla kulkuvälineillä onnistui uskomattoman helposti. Laite painaa reilusti yli 20 kiloa, joten ihan kantamalla sitä ei raavainkaan mies kaupan ovesta ulos vie. Olin varautunut mahdolliseen kaupantekoon ottamalla mukaan uskolliset hampparini. Nämä kärryt ovat olleet jo monta kertaa avuksi kaikenlaisten taakkojen kuljetuksessa. Monet tosin kuljettavat vastaavilla kärryillä niitä kuuluisia olutkeissejä, joihin alkoholiverokeskustelussa on monta kertaa viitattu.

Esteettömällä kaupungilla tarkoitetaan helppoa liikkumista myös liikuntarajoitteisille henkilöille. Portaiden vaihtoehtona on hissi ja korokkeille on rakennettu liuskat. Tämänpäiväisen taakkani kanssa esteettömyyden toteutumista pääsi kerrankin oikein toden teolla testaamaan. On pakko myöntää, että esteettömyys Itäkeskuksesta Kallioon toteutuu kouluarvosanalla 9. Tietenkin matkanteko on hitaampaa, kun joutuu odottamaan matavia hissejä ja muutenkin on tarkkailtava kadulla olevia koloja ja uria. Koneen kuljetus sujui lopulta ongelmitta ja yllättävänkin helposti.

Ilmastointiprojektini seuraava vaihe on laitteen asennus. Tästä kirjoitan lisää, kun olen suorittanut asennuksen. Näin minulla on kokemuksia tehdystä työstä ja ehkä jotain hauskaa kerrottavaakin.

Julkaistu maanantaina 10.7.2006 klo 15:50 Projektit-luokassa.

Edellinen
Läkähdyttävä helle
Seuraava
Ilmastointi - osa 2