Helppo makaronilaatikko

Makaronilaatikko
Kuva
Myllyn Paras

Konstailematon kotiruoka on ravinnut suomalaisia iät ja ajat. Perinteiseen ruuanlaittoon kuuluu sen monipuolisuus, kotimaiset raaka-aineet, ravitsevuus sekä tietysti herkullisuus. Aikojen saatossa monet suuret valtiomiehet ovat arvostelleet suomalaista keittiötä ja sen aikaansaannoksia. Milloin arvostelut ovat olleet mairittelevia, milloin taas alta arvostelun. Viime vuosina olemme tosin saaneet kuulla, miten gastronomisesti ala-arvoista pöperömme ovat. Olipa niin tai näin, suomalaiset se ainakin on pitänyt hengissä, toisin kuin Marie Antoinetten ohje syödä nälkäänsä leivoksia. Maut tulevat ja menevät, mutta yksi on, mikä pysyy ja se on suomalainen kotiruoka. Äidin keittiössä valmistuu tuon tuostakin herkullisen suussa sulava makaronilaatikko, joka on saanut nimensä valmistuksessa käytettävästä makaronista. Makaronia käytetään myös pilkkanimenä tarkoittaen sillä Italian elävää. Italia onkin vuosituhansien saatossa kunnostautunut ruuanlaiton merkkimaaksi, ja ehkä on juuri heitä kiittäminen, että saamme nyt pötyä pöytään tässäkin muodossa.

Helppo makaronilaatikko

4 annosta
  • 1 prk valmista jauhelihakastiketta, esimerkiksi Jalostajan Mamma Mia -kastiketta
  • mausteeksi suolaa, mustapippuria myllystä, basilikaa ja muita yrttejä maun mukaan
  • 1 pss perusmakaronia
  • 1 iso sipuli
  • 4-5 valkosipulin kynttä
  • ½ l maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2-3 rkl voita

Keitä purkin sisältöä hieman kokoon ja mausta lisää maun mukaan. Keitä makaronit melko kypsiksi suolatussa vedessä, valuta ja kaada voideltuun vuokaan. Kaada sekaan purkin sisältö. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli, freesaa hieman pannulla ja lisää aineksiin. Sekoita maito ja munat munamaidoksi. Sekoita vuokaan muiden ainesten kanssa. Ripota päälle korppujauhoja ja vuole pintaan pari voilastua. Paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Julkaistu lauantaina 9.12.2006 klo 17:00 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Toivo ja Rauha
Seuraava
Äntligen och tack så mycket
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä