Helppo ja nopea pastakastike

Fettucine with Simple Sauce for Pasta
Kuva
Eliza

Koulut päättyvät ensi viikonloppuna. Juhliin on siis syytä ja juhlapöydät notkuvat kohta monenlaisia herkkuja. Makeiden suuhunpantavien vaihtoehdoksi tai niiden lisäksi voi tänä vuonna laittaa tarjolle ruokaisan pastan. Kastike pastaan syntyy helposti ja nopeasti eikä vaadi järin kummoisiakaan kokkaustaitoja. Tarvikkeet maukkaaseen pastakastikkeeseen löytyvät joko keittiön kaapeista tai sitten kaupan hyllyltä.

Salaminmakuinen pastakastike

noin 4 annosta
  • 1-2 sipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tlk tai 400 g tomaattimurskaa
  • 3 tl sokeria
  • 1 rasia (200 g) salaminmakuista tuorejuustoa
  • ½ dl persiljaa

Lorauta kattilaan tai korkeareunaiselle paistinpannulle tilkka oliiviöljyä ja kuullota hienonnettu sipuli. Lisää joukkoon tomaattimurska, sokeri ja tuorejuusto. Sekoita ja anna kiehahtaa. Nosta kastike liedeltä, hienonna persilja ja lisää kastikkeeseen. Keitä pastaa neljälle ja tarjoile kastikkeen, raikkaan salaatin ja patongin kanssa. Juomaksi voi valita jääkaappikylmää vichyä.

Julkaistu tiistaina 26.5.2009 klo 18:21 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Laimeat eurovaalit
Seuraava
Typographica