Talven ulkoilurupeaman jälkeen maistuu tuhti lounas tai päivällinen ja jälkiruuaksi vohvelit . Jos pääruuan valmistamiseen on jo mennyt aikaa, syntyvät helpot vohvelit onneksi käden käänteessä. Ainesosatkin löytyvät varmasti keittiön ruokakaapista, sillä vohveleita varten tarvitaan vain perusainekset. Parhaiten vohvelien paistaminen onnistuu vohveliraudalla, mutta voihan ne yrittää paistaa paistinpannulla ohukaisten tapaan.
Helpot vohvelit
12 vohvelia- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl kuohukermaa
- 2 dl maitoa
- 2 munaa
- ½ dl juoksevaa margariinia
- ½ tl suolaa
Sekoita maito, kananmunat, margariini ja suola kulhossa. Vaahdota kerma. Yhdistä maitoseos ja kerma. Mittaa joukkoon jauhot. Sekoita. Paista taikinasta vohveleita vohveliraudalla. Käytä paistamisessa juoksevaa margariinia. Tarjoile mansikkahillon ja kermavaahdon kera.