Ranskalaiset perunat ovat monien herkkua. Helpoimmin näiden suikaloitujen potaattien makuun pääsee poimimalla kaupan pakastealtaasta pussin ostoskoriin. Pakasteitakin löytyy monenlaisesti maustettuina, jos ei tee mieli valmistaa koko ateriaa alusta loppuun itse. Ranskalaisten perunoiden tai kansanomaisemmin ranskiksien valmistaminen ei ole vaikeaa. Tarvitaan vain perunoita, öljyä ja vähän suolaa. Totta puhuakseni en ole aivan varma, onko oheinen ruokaohje ranskalaisten perunoiden valmistamiseen tarkoitettu resepti, sillä löysin ohjeen sähköpostieni joukosta. Viesti oli tullut jo heinäkuun alussa, joten aikaa on vierähtänyt lähes neljä kuukautta. Postin otsikossa lukee vain "potaatit" ja ohjeessa mainitusta suikaloinnista päättelin, että kyseessä taitaa olla ranskikset. Nimesin reseptin helpoksi, koska raaka-aineita on kovin vähän eikä ohjekaan päätä huimaa. Minun olisi pitänyt julkaista resepti heti, kun se saapui sähköpostiin. Olisin tuolloin vielä muistanut, mistä oli kysymys.
Ranskalaiset perunat
- 1 kg perunoita
- 2 rkl öljyä
- 2 tl suolaa
Kuori ja suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi. Valuta öljy suikaleiden päälle ja lisää suola. Kauho käsin perunoita, jotta öljy ja suola menevät tasaisesti joka paikkaan. Levitä ohueksi kerrokseksi uunipellille ja paista 225 lämmössä puolisen tuntia.