Hauskoja koevastauksia

Kokeet ja tentit kuuluvat olennaisena osana koulunkäyntiä. Toisinaan tilaisuuteen tulee valmistauduttua huolellisesti ja lopputulos on sitten sitä myöten selvä eli tentistä pääsee läpi ja koe on siltä osin takanapäin. Aina ei jaksa olla terävimmillään ja valmistautuminen tenttiin jää vähemmällä tai kokonaan väliin. Koepäivä ei kuitenkaan jää odottamaan kunnes kokelas on testiin valmis, ja silloin ovat hyvät neuvot paikallaan. Improvisointi voi joskus tuottaa tuloksia, vaikkakaan keksityt vastaukset eivät välttämättä vastauksiksi kelpaakaan. Erään tentin aattona opettajamme evästi meitä opiskelijoita vastaamisessa. Hän ilmoitti ykskantaan haluavansa lyhyitä ja ytimekkäitä vastauksia mutta ei mitään romaaneja siinä tarkoituksessa, että jos sieltä jotain nappaisi ja osuisi. Vastausten muotoilu on osa koevastausta. Hyvin jäsennelty ja kysymykseen suoraan vastaava teksti saa tarkastajalta paremmat pisteet kuin epäjohdonmukaisesti asian ydintä kiertävä, poukkoileva pitkä sepustus vaikka sitten vähän asiaa sisältäisikin.

Kerran olen joutunut improvisoimaan tenttivastaukseni. Paperilla oli kuuden kysymyksen sarja, joka käsitteli Linux-käyttöjärjestelmän komentoja. Kysymys sinänsä oli yksinkertainen, sillä siinä pyydettiin lyhyesti selostamaan, mitä kullakin esitetyllä komennolla tehtiin. Enhän minä ollut opetellut mitään Linux-komentoja ja vielä vähemmän muistin ulkoa kuin yhden tai kaksi komentoa. Piirsin hetken tuumailtuani ison aaltosulun vastausalueelle ja kirjoitin keskelle vastauksekseni: "Katson man-komennolla." Koepaperit palautettiin aikanaan, ja olin positiivisesti yllättynyt koemenestyksestäni. Opettaja oli antanut improvisaatiostani yhden pisteen kuudesta mahdollisesta. Mitään selitystä ei tästä yltäkylläisyydestä ollut, joten ajattelin saaneeni tuon pisteen joko nokkelasta vastauksesta tai sitten pelkästä säälistä.

Kokeeseen valmistautumisen laiminlyönti tai yksinkertaisesti vain tietämättömyys näyttäisi olevan yleismaailmallista. Löysin nimittäin netistä erään hauskan koevastauspaperin, jossa luovuus on päässyt valloilleen. Netissä pyörivän koevastauksesta otetun valokuvan aitoudesta en voi sanoa mitään. Kuvasta päätellen oppilaan koevastaus hylättiin, mutta hän oli saanut 10+ arvosanan luovuudesta. Englanninkielisen kokeen kysymyksiä ja vastauksia on vaikea suomentaa, koska englannin kielessä monilla sanoilla on useita merkityksiä ja ne voidaan ymmärtää eri tavoin. Poimin tähän muutamia mielestäni makeimpia vastauksia.

In which battle did Napoleon die?
His last one
Where was the Declaration of Independence signed?
On the bottom of the page
River Ravi flows in which state?
Liquid state
What is the main reason for divorce?
Marriage
What can you never eat for breakfast?
Lunch & dinner
What looks like half an apple?
The other half
If you threw a red stone into the Blue Sea, what will it become?
Simply, a wet stone
How can a man go 8 days without sleeping?
Easy, sleep at night
If you had 3 apples and 4 oranges in one hand and 3 oranges and 4 apples in the other hand, what would you have?
Very large hands
If it took eight men 10 hours to build a brick wall, how long would it take four men to build it?
No time at all, the wall was already built
How can you drop a raw egg onto a concrete floor without cracking it?
Any way you want, because a concrete floor is very hard to crack.

Joku opettaja voisi pitää vastauksia nenäkkäinä. Minusta kaveri olisi ansainnut hieman paremman arvosanan, sillä muutamat vastaukset olivat erittäin oivallisia ja osoittivat omalla tavallaan kokeen tason. Tyhmiin kysymyksiin pitää antaa tyhmät vastaukset.

Julkaistu perjantaina 20.7.2012 klo 17:34 avainsanalla opiskelu.

Edellinen
Responsive Web Design
Seuraava
Wevther.com