Blinit ovat venäläisen keittiön maukkaita antimia. Nämä pieniä pannukakkuja muistuttavat ohukaisentapaiset paistokset ilmestyvät venäläiseen juhlapöytään erityisesti laskiaisena. Blinit kuuluvatkin perinteisesti laskiaisaikaan, jolloin niistä pääsee nauttimaan myös suomalaisessa ruokapöydässä. Toki blinejä voi valmistaa pitkin vuotta, vaikka niitä on totuttu herkuttelemaan juuri näin talvella. Blinejä voi valmistaa ja täyttää monella tavalla. Ehkä tavallisin täyte lienee peruna, josta syntyy herkullisia ja täyttäviä ohukaisia. Blinit tarjoillaan tyypillisesti smetanan tai kermaviilin kera. Herkutteluun kuuluu erottamattomana osana myös hienonnettu sipuli ja juhlavammissa pöydissä myös mäti tai jopa kaviaari. Nykyään blinejä saa kauppojen kylmätiskistä valmiina sipulisilpun kanssa, joten herkutteluun ei enää kulu aikaa eikä vaivaa. Mikäli kuitenkin haluaa valmistaa maukkaimmat blininsä itse, voi suussa sulavan jälkiruoka-annoksen pyöräyttää nopeasti paistinpannulla oheisen reseptin ohjeilla.
Blinit
4 isoa tai 16 pientä ohukaista- 3 dl maitoa
- 1 rkl hiivaa
- 1½ dl ohra- tai tattarijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 2 isoa keitetty perunaa
- paistamiseen margariinia tai oliiviöljyä
Murenna hiiva kylmään maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot. Annan taikinan kohota liinalla peitettynä huoneenlämmössä ainakin neljä tuntia. Kuori keitetyt perunat ja raasta ne raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita taikinaan suola, kananmuna ja hienonnettu peruna. Paista seoksesta blinipannuilla tai ohukaispannulla paksuhkoja blinejä. Tarjoile blinit hienonnetun sipulin, smetanan ja mädin kanssa.