Bill Gates Helsingissä 1986

Järjestelin viikonloppuna vanhoja valokuviani. Oikeastaan kaikki alkoi siitä, kun olin kokoamassa valokuva-albumia matkakuvistani Minnesotassa vuonna 1987. Tuohon maailmanaikaan käytössä olivat yleisesti vielä kinofilmikamerat. Niinpä myös matkakuvani ovat yhä paperikopioina, joista loput nyt ajattelin viimeinkin skannata digitaaliseen muotoon. Ensimmäisen erän skannasin jo pari vuotta sitten. Silloin käytin Nikonin filmiskanneria, jolla sain digitoitua suuren osan vanhoista valokuvistani suoraan negatiiveilta. Skannaus onnistui erinomaisesti, ja kuvien tarkkuuskin on loistava. Ainoastaan värit olivat päässeet jo hieman kärsimään, mutta ne olen voinut suurelta osin korjata monipuolisella kuvankäsittelyohjelmallani.

Kaikkien noiden valokuvien joukosta putkahti esiin eräs mielenkiintoinen kuva syyskuulta 1986. En ole aivan varma kuvauspäivästä, sillä kuvan takana olevassa leimassa lukee syyskuu 1986. Kuvan päivämäärä saattaa nimittäin viitata myös ajankohtaan, jolloin kuva on valmistettu. Kuvauspaikka sen sijaan on tiedossani ja muistan erittäin hyvin myös tilaisuuden. Vanha päivyrini samalta vuodelta vahvistaa, että olen ollut syyskuun 19. päivän perjantaina Hotelli Haagan auditoriossa. Kyseessä oli erään Microsoft-tuotteen julkistustilaisuus, jossa puhui itse Bill Gates. Istuin auditorion oikeassa reunassa, kun Bill Gates asteli hitaasti portaita alas puolipimeässä salissa. Hän jäi seisomaan hetkeksi viereeni vain metrin päähän, sillä tilaisuuden isäntä piti parhaillaan avauspuhetta.

Bill Gates Hotelli Haagassa syyskuussa 1986

Bill Gates Hotelli Haagassa syyskuussa 1986

Kuva
Matti Mattila

En ikävä kyllä muista, minkä tuotteen julkistustilaisuus tuolloin oli. En myöskään ole varma, oliko kyse vain seminaarista. Auditorion pöydällä näkyy yhä tummansiniset Microsoft-tuotepaketit, mutta en saa selvää, mikä tuote on kyseessä. Mielenkiintoinen yksityiskohta kuitenkin näkyy seinällä selvästi. Kello on kahtakymmentä minuuttia vaille yksitoista aamupäivällä. Olisikin mukavaa, jos joku tunnistaisi tämän tilaisuuden ja kertoisi lisää mielenkiintoisia yksityiskohtia tuosta yli kahdenkymmenen vuoden takaisesta päivästä. Moni asia on nimittäin muuttunut noista ajoista, mutta menneitä on joskus mukava muistella.

Julkaistu Mondayna 13.8.2007 klo 18:44 avainsanalla historia.

Edellinen
Kuuma päivä Lintsillä
Seuraava
Digikuluttaja