Adobe Readerin virittelyä

Adobe Reader on monille tietokoneen käyttäjille tuttu sovellus. Se on lähes pakollinen varustus tietokoneessa, jos aikoo lukea PDF-tiedostoja. Tiedostoja voi tosin lukea muillakin sovelluksilla sekä monilla netin tarjoamilla palveluilla. Uusimmissa lukijasovelluksissa on eräs ärsyttävä piirre, joka on häirinnyt minua jo jonkin aikaa. Kerran jo pääsin tästä häiritsevästä ominaisuudesta eroon, mutta päivitettyäni hiljattain Readerin version uudempaan, ärsytyksen aihe palasi taas päänvaivakseni. Joka kerta kun avasin jonkun PDF-tiedoston, jouduin aina odottamaan ja tuijottamaan "Content Preparation Progress" -dialogia, jossa seisoi kehotus: "Please wait while the document is being prepared for reading" (kuva 1).

Kuva 1
How-To Geek

Reader siis valmisteli tiedostoa ääneen lukemista varten. Minulla ei juurikaan ole käyttöä tälle ominaisuudelle, joten kaivoin taas netistä ohjeet ja päätin kirjoittaa ne muistiin seuraavaa kertaa varten. Häiritsevästä ilmoituksesta pääsee eroon helposti.

  1. Siirry Adobe Reader -asennuskansioon, jonka nimi riippuu useimmiten versionumerosta, esimerkiksi C:\Program Files\Adobe\Reader 10.0\Reader\plug_ins.
  2. Etsi kansion tiedostojen joukosta Accessibility.api-niminen tiedosto ja poista se. Voit vaihtoehtoisesti siirtää tiedoston johonkin toiseen kansioon.

Seuraavan kerran kun käynnistät Adobe Readerin, ilmestyy kuvaruudulle ilmoitus, ettei sovelluksessa ole lukuominaisuutta (kuva 2). Rastita "Do not show this message again" ja valitse OK-painike. Ärsyttävä ominaisuus on tämän jälkeen poissa ainakin jonkin aikaa.

Kuva 2
How-To Geek

Julkaistu tiistaina 28.2.2012 klo 18:59 avainsanoilla askartelu ja ohjelmistot.

Edellinen
Devaaja
Seuraava
Nikita Nomerzin katutaidetta