Visualisoidut dokumentit

Suomenmaan kesälomakausi on nyt sitten virallisesti alkanut. Heinäkuu on perinteisesti hiljainen ainakin monissa toimistoissa mutta vilkas lukuisissa kesäkohteissa. Etelässä säät eivät ole tänään suosineet parhaalla mahdollisella tavalla lomanviettäjiä, joista osa on tainnut jo karata muille maille tai pohjoiseen, jossa kuulemma eletään jälleen parasta kesää. Tällaisina sateentihkuisina päivinä kun ei välttämättä viitsi lähteä ulos palelemaan tai kastumaan, voi aikaansa kuluttaa vaikka tutkimalla sivustoja, joilla monimutkainen tietomassa on muutettu havainnollisempaan muotoon visuaaliseksi esitykseksi. Mikään ei tietenkään synny itsestään, mutta toteutusta helpottaa D3.js -JavaScript-kirjasto.

D3.js

D3.js on datan visualisointiin tarkoitettu ohjelmakirjasto. Kun käsillä on suuria tietomääriä, tuo D3 tällaisen tiedon aivan uuteen päivänvaloon yhdistämällä HTML-koodia, SVG-grafiikkaa ja CSS-tyylejä. Kirjasto tukee uusimpia standardeja ja selaimia, joilla data saadaan näyttämään visuaalisesti ymmärrettävässä muodossa. Kirjaston käyttö on suhteellisen helppoa ja näyttäviä tuloksia syntyy nopeasti. D3-paketin voi ladata maksutta koneelleen tai käyttää suoraan netistä CDN-palvelimelta. Valmiisiin töihin ja niiden lähdekoodiin voi tutustua D3js.org-sivustolla.

Julkaistu maanantaina 30.6.2014 klo 16:23 Sivustot-luokassa avainsanoilla grafiikka, Internet, ohjelmistot ja ohjelmointi.

Edellinen
Tähtishakki - osa 25
Seuraava
Marabou Choco Grain