Wolfram Alpha on yksi netin monista hyödyllisistä palveluista. Ensisilmäykseltä Wolfram näyttää olevan vain yksi hakukone muiden joukossa. Netissä hakukoneita puolestaan on enemmän kuin 13 tusinassa, mutta Wolfram eroaa kaikista näistä aivan erityisellä ja oleellisella tavalla. Wolfram Alpha on oikeastaan vastauskone, joka yrittää vastata lähes kysymykseen kuin kysymykseen. Projektin tavoitteena on tuoda kaikki systemaattinen tieto nopeasti kaikkien käyttöön. Parhaiten Wolframin toiminta tulee esille kokeilemalla sitä. Alkuun pääsee kirjoittamalla jonkin tavallisen englanninkielen sanan ja tutkimalla tuloksia. Esimerkiksi matematiikasta kiinnostuneet voivat aloittaa sanalla "sine", joka tarkoittaa suomeksi siniä eli meille kaikille tuttua trigonometrista funktiota.
Wolfram Alpha kertoo sanasta "sine" kymmenkunta mielenkiintoista yksityiskohtaa. Näiden joukossa on mm. malli sinikäyrästä sekä matemaattisia kaavoja. Wolfram on siis mainio apuväline myös koululaiselle, mutta palvelusta löytyy matikan lisäksi vielä paljon muitakin ominaisuuksia. Verkkoa tarkoittavasta englannin kielen net-sanasta löytyy toistakymmentä selitystä. Perusmäärittelyjen lisäksi kone osaa kertoa, miten sana lausutaan Amerikan englanniksi ja miten sen tavutetaan. Net-sanaa on käytetty ensimmäisen kerran vuonna 1520 ja se on peräisin vanhasta ranskan kielestä. Tulosten mukana on myös joukko synonyymejä sekä riimityksistä kiinnostuneille rytmitystä tukevia sanavaihtoehtoja. Tämän kaiken lisäksi palvelu osaa antaa englanninkielisten sanaristikoiden ratkojille vinkkejä ja osaapa se lopulta muodostaa ymmärrettävän anagramminkin, joka tässä tapauksessa on ten eli numero kymmenen.
Mainiota Wolfram Alphaa kannattaa kokeilla ja haastaa sen älykkyys vaikeilla kysymyksillä. Eilisen ystävänpäivän kunniaksi voi kokeilla vaikka hakusanoja "fifth heart curve" ja katsoa, mitä kone antaa vastaukseksi.