Van Gils -tuoksut

Suomessa oli takavuosina myynnissä Van Gils -miestensarja. Tuotevalikoimaan kuuluivat toilettivesi, partavesi, suihkugeeli ja monia muita henkilökohtaiseen hygieniaan liittyviä tuotteita. Joissakin erikoismyymälöissä oli myynnissä myös Van Gils -vaatteita, mutta nykyään nämä ovat enimmäkseen kadonneet suomalaisten kauppojen repertoaarista. Joitakin asuja voi sentään yrittää etsiä Halosen vaateliikkeistä. Tuotemerkin perusti hollantilainen Hermiel Van Gils vuonna 1948. Alusta asti tuotteisiin on yhdistetty korkea laadukkuus ja käsityön leima. Muutamalla lainassa olleella ompelukoneella aloittanut vaatetehdas kasvoi nopeasti yhdeksi Euroopan johtavimmista muotimerkeistä. Miesten pukujen lisäksi Van Gils tunnetaan miehekkäistä tuoksuistaan, joiden erinomainen laatu ja yksilöllinen tuoksu erottavat Van Gils -tuotteet muista vastaavista hyödykkeistä.

Van Gils Strictly for Mern

Käytin Van Gils -toilettituotteita juuri niiden yksilöllisen tuoksun innoittamana. Tuotteet kuitenkin katosivat kaupan hyllyiltä melko yllättäen tosin jo kauan aikaa sitten. Muutamia tuotepaketteja onnistuin hankkimaan ulkomaisten lentokenttien verovapaista myymälöistä, mutta nekin alkoivat käydä vähiin, kun matkani suuntautuivat muualle kuin Eurooppaan. Vuosia kaipailin Van Gils -tuotteita, ja verkkokauppojen yleistyttyä ryhdyin etsimään niitä verkosta. Jokin aikaa sitten miestensarja ilmestyi vihdoin myös Van Gilsin omaan verkkokauppaan ja pääsin taas vuosien odotuksen jälkeen ostamaan suosikkituoksujani.

Tein viikko sitten ensimmäisen tilaukseni Van Gils -verkkokaupasta. Ostin sadan millilitran toilettivesipakkauksen sekä siihen samansuuruisen täyttöpakkauksen. Tilausten käsittely oli erittäin nopeaa, sillä lähetys lähti Hollannista tunnin kuluttua tilauksestani. Sain nimittäin sähköpostiini ilmoituksen toimituksesta melko tasan tunnin kuluttua siitä, kun olin jättänyt tilauksen verkkokaupassa. Toimitukseen meni vajaa viikko ja koko ajan saatoin seurata toimitusta reaaliajassa Alankomaiden postin sivuilla. Tänään kävin noutamassa pakettini ja yllätyin positiivisesti sen sisällöstä. Tilaamani tuotteiden lisäksi sain kaksi 150 millilitran suihkugeelipulloa sekä näytteen uutuustuoksusta. Kaupankäynti siirtyy yhä kiihtyvämmällä tahdilla verkkoon ja perinteiset tavaratalot painivat aina vain suuremmissa ongelmissa asiakkaiden kaikottua nettiin. Ehkäpä Van Gils on Suomessa marginaalinen tuotesarja, kun kauppojen hyllyillä komeilevat vain muutamat tutut globaalit tuotemerkit.

Julkaistu tiistaina 23.2.2016 klo 19:23 avainsanoilla muoti, pukeutuminen ja shoppailu.

Edellinen
Krzywy Domek
Seuraava
Kymmenen vuoden juhlavuosi