Unelmien suklaakakku

Suklaakakkupala
Kuva
NIGP

Koulujen päättäjäiset lähestyvät kovaa vauhtia. Kevään viimeiset ja kesän ensimmäiset päivät ovat perinteisesti kiireisiä juhla-aikoja, ja syitä juhliin on lukuisia. Juhliin kuuluu luonnollisesti myös juhlatarjoilu, joka koostuu jos jonkinlaisista herkuista ja maukkaista makupaloista. Juhlapöydässä voi olla ruokaisia annoksia sekä makeita kahvileipiä ja tietysti muuta mutusteltavaa moneen makuun. Kakku lienee yksi yleisimpiä juhlapöydän antimia, ja niistä suklaakakku maistuu varmasti kaikille vieraille. Herkullisen suklaakakun pyöräyttäminen ei ole vaikeaa, vaikka moni luottaa kaupan taatusti onnistuneisiin luomuksiin.

Unelmien suklaakakku

  • 3 dl karkeita vehnäjauhoja tai erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 4 kananmunaa
  • 250 g tummaa suklaata (44 % kaakaopitoisuus)
  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

leivitykseen

  • voita
  • korppujauhoja

kostutukseen

  • 1-2 dl vahvaa kahvia

täyte ja kuorrutus

  • 1 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • ½ dl tomusokeria
  • 400 g suklaatuorejuustoa
  • 250 g tummaa suklaata (44 % kaakaopitoisuus)
  • 1 tl vaniljasokeria

Ota kaikki ainekset esille ja anna niiden lämmetä huoneenlämpöisiksi, jolloin ne vaahtoutuvat paremmin. Sulata suklaa mikroaaltouunissa vaiheittain noin puoli minuuttia kerrallaan. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva. Vaahdota suklaa, rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään ja lisää seos vaahtoon. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.

Voitele noin 1½ litran vetoinen kakkuvuoka ja levitä sisäpinnalle korppujauhot. Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan muutama minuutti ja kumoa hetken jäähtynyt kakku, jolloin se irtoaa helpoiten.

Paloittele suklaa täytettä varten. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila heti pois liedeltä. Lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Laita seos jääkaappiin. Sekoita jäähtyneen seoksen joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita lopuksi vaahdon sekaan suklaatuorejuustoa.

Anna kakun jäähtyä täysin ja leikkaa se vasta sitten kolmeen osaan niin, että täytettäväksi jää kaksi väliä. Kokoa kakku tarjoiluvadille. Kostuta kakkulevyt vahvalla kahvilla. Levitä väleihin suklaatäytettä, mutta jätä sitä myös kakun päälle kuorrutteeksi. Levitä loppu täyteseos kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi kuumaan veteen kastetulla lastalla.

Julkaistu Mondayna 30.5.2016 klo 17:22 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Kesäkirjat alennuksella
Seuraava
Vasa-museon kesä