Tulevat urheilutapahtumat

Kuva
Pixabay

Jalkapallon MM-kisat ovat ohi - tällaisia urheilutapahtumia on seuraavaksi luvassa

Jalkapallon MM-kisat vuodelta 2022 päättyivät lopulta trillerimäisen finaaliottelun jäljiltä Argentiinan ja Lionel Messin kultajuhliin. Seuraavan kerran jalkapalloa pelataan EM-kisoissa vuonna 2024 ja MM-kisoissa vasta 2028. Muitakin urheilutapahtumia on kuitenkin onneksi luvassa myös lähiviikkoina ja kuukausina.

Tällä sivulla käymme läpi muutamia tulevien aikojen urheilutärppejä ja sitä, milloin televisiota kannattaa pitää päällä, jos haluaa nauttia huippu-urheilun tuomasta piinallisesta jännityksestä!

1. Jääkiekon U20 MM-kisat

Vaiherikkaan ja jännittävän urheiluvuoden päättää jälleen tänäkin vuonna alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat. Edellisvuosien tavoin tälläkin kerralla luvassa on todellinen herkkupala kaikille jääkiekon ystäville, kun maailman parhaat nuorisopelaajat ottavat yhteen korkeatasoisessa lätkäturnauksessa.

Jääkiekon U20 MM-kisat alkavat joulukuussa tapaninpäivänä 26.12. ja kestävät aina tammikuun 5. päivään saakka. Turnaus pelataan Kanadan Halifaxissa ja Monctonissa, ja paikalle tulee varmasti rutkasti voitonnälkäistä kiekkokansaa.

Nuorten jääkiekkokisat ovat aina mielenkiintoista katseltavaa monestakin syystä. Suomi pärjää näissä kisoissa perinteisesti aina vähintäänkin kohtuullisen hyvin, ja kisoissa on aina mukana nippu kotimaisia tulevaisuuden toivoja. Kyseessä onkin monille pelaajille todellinen näytön paikka ennen loppukeväästä pelattavia aikuisten MM-kisoja. Kuinka hyvin Pikkuleijonat mahtavat tällä kertaa pärjätä tässä loppuvuoden urheilutimantissa?

2. Amerikkalaisen jalkapallon Superbowl

Vuosittainen amerikkalaisen jalkapallon huipputapahtuma osuu kalenterissa jälleen kerran helmikuulle. Kovinkaan moni suomalainen TV-katsoja ei tästä lajista paljonkaan ymmärrä, mutta kyseessä on siitä huolimatta spektaakkeli, jota on vaikea jättää välistä. Ja jos kahden joukkueen kamppailuun onkin hieman vaikea päästä kiinni, uusimmat vedonlyöntisivut ilman muuta helpottavat investoitumista. Pienikin rahapanos voittajalle tekee pelaamisen seuraamisesta kertaheitolla mielenkiintoisempaa ja jännittävämpää. Vähitellen ehkäpä sääntöjen ja pelin kulusta perille pääseminkin alkavat motivoida astetta enemmän!

Vielä on epäselvää, mitkä joukkueet lopulta kohtaavat Superbowllissa. Se kuitenkin tiedetään, että show’n väliajalla tullaan varmasti tälläkin kerralla näkemään todella huima viihdeshow, josta puhutaan vielä vuosikausia. Samaten Superbowllin mainokset nousevat vuosi toisensa jälkeen suuriksi puheenaiheiksi. Mainostusaika on nimittäin lähes koko Yhdysvaltojen seuraamaan tapahtuman aikana äärimmäisen kallista, ja paristakin sekunnista joutuu maksamaan miljoonia euroja.

Superbowl puhuttaa aina monessakin mielessä, joten sitä seuraamalla pysyy kärryillä siitä, mistä koko muu maailma keskustelee.

3. Jääkiekon aikuisten MM-kisat

Listamme ensimmäisenä urheilutapahtumana mainitsimme jo jääkiekon nuorten MM-kisat. Vielä tätäkin merkittävämpi vuosittainen tapahtuma on kuitenkin aikuisten MM-lopputurnaus, jossa vastaan asettuvat lähtökohtaisesti maailman parhaat pelaajat - mitä nyt esimerkiksi NHL:stä saadaan aina vain pieni joukko mukaan. Luvassa tulee varmasti jälleen olemaan jännittävä kilpailu, jossa Suomi saattaa hyvinkin päästä lähelle kalkkiviivoja.

Perinteisesti Suomi ei ole päässyt kisoissa hirveän lähelle ennakkosuosikin viittaa. Tämä siitäkin huolimatta, että Suomi on viime aikoina niittänyt varsin kohtuullista menestystä lähes joka vuosi. Vuoden 2022 turnauksessa Suomi oli lähellä puolustaa maailmanmestaruuttaan, mutta olympiakullan vuosi ei lopulta saanutkaan enää MM-voittosinettiä.

Vuonna 2023 Suomi on rankattu vedonlyöntitoimistojen silmissä toistaiseksi toiseksi todennäköisimmäksi voittajaksi heti hallitsevan maailmanmestarin Kanadan jälkeen. Jo tämä saavutus on sinänsä merkittävä, sillä Suomi on näin ollen kiilannut ohi paitsi länsinaapuristamme, myös yli 330 miljoonaan asukkaan Yhdysvalloista. Melkoinen suoritus alle 6 miljoonan ihmisen maaltamme!

4. Jalkapallon EM-kisakarsinnat

Ei pidä myöskään unohtaa sitä, että jalkapallon EM-lopputurnauksen karsintapelit käynnistyvät viimein maaliskuussa ja jatkuvat aina marraskuuhun saakka. Tavalliseen tapaan ottelut on toki jaettu niin sanottuihin karsintaikkunoihin, joten matsien välillä on pitkät tauot. EM-kisapaikka ei kuitenkaan vaikuta enää viime EM-kisoihin pääsyn jälkeen läheskään niin kaukaiselta kuin mitä se on ollut aiempien EM-kisojen tapauksessa.

Suomi saa karsintaotteluissaan vastaansa kovan joukon maita. Tanska, Pohjois-Irlanti, San Marino, Slovenia ja Kazakstan tulevat kaikki tarjoamaan Huuhkajille merkittävän vastustajan. Ennakkoon voisi ehkäpä arvioida, että helpoiten kaatuisivat kääpiövaltio San Marino ja Slovenia, kun taas Tanska ja Kazakstan tulevat taatusti antamaan piinkovan vastuksen. Tanskan Suomi voitti sensaatiomaisesti ensimmäisessä EM-ottelussaan, mutta kyseinen voitto ei todellakaan tullut helpolla, vaan vaati eräänlainen EM-ihmeen.

Kotikenttäetua pidetään jalkapallossa todella merkittävänä. Jonkin verran pitäisi kuitenkin saada voittoja myös vieraissa, jotta kisapaikka voisi irrota. Omalla maaperällä puolestaan pitää pitää pisteistä kiinni kynsin ja hampain. Jännittävät skabat ovat siis aivan varmasti taas kerran tiedossa!

Lopuksi

Myönnettäköön, että mitenkään kovin kattava ei tämä listamme tässä ollut. Yhtä lailla myös golfin, tenniksen ja koriksen puolella tapahtuu vuonna 2023 paljon mielenkiintoisia asioita. Kannattaa siis ehdottomasti pitää silmät auki ja seurata urheilumaailmaa silmä kovana, jotta ei jää mitään jännitysnäytelmiä näkemättä.

Älä suotta vaivu jalkapallon MM-kisojen jälkeiseen krapulaan, vaan muista tsekata joululomilla nuorten leijonien maailmanmestaruuspelit. Tällä tavoin saat pehmeän laskun uuteen vuoteen ja kisojen jälkeiseen, hieman pienemmällä uutisarvolla varustettuun aikaan!

Julkaistu maanantaina 19.12.2022 klo 18:49 avainsanalla urheilu.

Edellinen
Aloita pelaaminen helposti
Seuraava
Modernit edut