Tilaisuuden alku

Kuva
RDNE Stock project

Minulla on tapana aina silloin tällöin viihdyttää seuralaisia esittämällä eräs hauska kysymys, tai oikeastaan kaksi. Ensimmäinen kysymys kuuluu: "Millä kahdella sanalla kaikki suomalaiset tilaisuudet alkavat?" Saan usein mitä erikoisempia vastauksia, mutta lähes aina ennemmin tai myöhemmin myös sen oikean vastauksen. Oikea vastaus kysymykseeni on: "No niin!" Ennen tilaisuuden alkua voisi melkein lyödä vetoa siitä, millä sanoilla tilaisuus alkaa. Jos olisinkin lyönyt vetoa tästä kaikissa niissä tilaisuuksissa, joissa olen aikojen saatossa ollut, saattaisin olla hieman rikkaampi.

Nykyaikana monet tilaisuudet ovat siirtyneet verkkoon. Etäpalaverit ovat tätä päivää, ja läsnäoloa vaativat kokoukset harvenevat. Myös etäkokouksiin liittyy eräs huvittava piirre. Edellä kuvatun ensimmäisen kysymykseni jatkeeksi viihdytän läsnäolijoita toisella kysymyksellä, joka kuuluu: "Millä kolmella sanalla kaikki suomalaiset etäkokoukset alkavat?" Tämä onkin sitten jo hieman kimurantimpi kysymys, sillä siihen ei tahdo löytyä nopeasti oikeaa vastausta. Monenlaisia ehdotuksia tulee, ja toisinaan joku osuu oikeaan. Oikea vastaus tähän kysymykseeni on: "Kuuluuko mun ääni?"

Miten monta kertaa yhteyttä testataankaan tällä legendaarisella kysymyksellä? Se on kuin soundcheck ennen konsertin alkua, kun etuajassa saapunut yleisö saa kuulla tilaisuuden ämyreistä: "Yksi, kaksi, kolme…" Kysymys lienee peruja niiltä ajoilta, kun etäyhteysohjelmat eivät löytäneet käyttäjän tietokonelaitteistoon liitettyä mikrofonia tai kaiuttimia. Nykyään oheislaitteet toimivat melko varmasti ja yhteydetkin syntyvät vaivattomasti. Seuraavan kerran kun osallistut johonkin tilaisuuteen, pane merkille, millä sanoilla se alkaa. Saatat huvittua kuulemastasi.

Julkaistu sunnuntaina 15.12. klo 20:20 avainsanalla tapahtumat.

Edellinen
Talousvinkit luottotiedottomalle