Tahmainen Drupal

Asensin koneelleni tänään Drupalin seiskaversion. Kaikki meni niin kuin Strömsössä ja ensimmäinen paikallisesti asennettu sivustoni nousi pystyy alta aikayksikön. Pyörittelin uutukaista hetken aikaa ja siirryin sitten konfiguraation puolelle. Ylläpito-osio oli paikoitellen niin hidas, että sain selaimeen pelkän White Screen of Death -sivun. Tästä ongelmasta selvisin nostamalla PHP-koodin suoritukseen sallittua aikaa 10 sekunnista ensin 30 sekuntiin ja lopulta poistamalla koko aikarajoituksen. Olihan kyseessä loppujen lopuksi oma kehityskone, jossa tällaiset poikkeukset ovat sallittuja. Pian selvisi syy WSOD-ongelmaan. Sivun lataaminen kesti niin pitkään, että koodin suoritus päättyi aikakatkaisuun. Tuloksena oli siis tyhjä sivu mutta ei mitään virheilmoitusta. Hetken surffailu netissä kuitenkin ratkaisi ongelman ja sain vihdoin hallinnointisivun auki törmätäkseni vain uuteen ongelmaan.

Konfigurointisivun avaaminen kesti luvattoman pitkään. Kyseessä ei ollut sekunnit vaan kymmenet sekunnit, eikä tällainen odottelu tullut kyseeseen. Edessä oli taas uusi surffauskierros ja pian löysin blogiartikkelin, jossa taivasteltiin samaa ongelmaa. Varsinaista ratkaisua ei jutussa esitelty, mutta muiden lukijoiden kommentit antoivat hyvin monenlaisia vaihtoehtoja ongelmaan ratkaisemiseksi. Kokeilin tuloksetta muutamia neuvoja kunnes törmäsin erittäin lupaavaan mutta lyhyeen kommenttiin. Siinä kirjoittaja kertoi lisänneensä Windowsin hosts-tiedostoon rivin:

127.0.0.1 localhost

ja käynnistäneensä Apachen uudelleen. Ratkaisu oli hyvin yksinkertainen ja mikä parasta, toimi myös minun tapauksessa. Olen tottunut availemaan paikallisesti pyörivien sivustojen sivuja localhost-osoitteella, joka ei Drupalin tapauksessa toiminut aivan loppuun asti. Sain hitaan hallinnointisivuston lisäksi myös virheilmoituksen Status Report -sivulle. Drupal ei päässyt paikallisesta verkostani ulkomaailmaan. Tämäkin ongelma korjaantui lisättyäni tuon maagisen rivin käyttöjärjestelmän syövereihin. Drupal ampaisi sivut selaimeen vauhdilla ja saatoin alkaa käyttää asentamaani sivustoa niin kuin olin odottanutkin. Pieni muutos hosts-tiedostossa ratkaisi siis nopeasti harmittavan hitausongelman ja Drupalin tahmeus katosi silmänräpäyksessä.

Julkaistu keskiviikkona 26.10.2011 klo 19:36 avainsanoilla Drupal, ohjelmistot ja ohjelmointi.

Edellinen
Syksyn värit
Seuraava
Pannari