Fazerin makea Susu-suklaapatukka on saanut nykyään retrostatuksen. Suussa sulava makeinen ilmestyi markkinoille 1970-luvulla ja saavutti nopeasti suuren suosion. Makuelämyksen loihtii yksinkertainen resepti. Susu on riisimurokuorrutettu suklaapatukka, jonka sisällä on täyteläisen pehmeää toffeeta. Suklainen yhdistelmä on kaikin puolin onnistunut, sillä Susu on myynnissä edelleen neljänkymmenen vuoden jälkeenkin. Kaupoista tämä makupala löytyy nykyään patukan lisäksi Susu Original -pussina, jossa on tuttuja suklaapaloja sopivasti yhden illan herkutteluun. Minttu on yksi yleisimmistä ainesosista, joita sekoitetaan suklaamakeisiin, ja minttusuklaa onkin henkilökohtainen suosikkini melkein muodossa kuin muodossa. Tämän kevään uutuus on tutun Susu-suklaan mintunmakuinen versio Susu Minttupala, joka on tullut kauppoihin vihreänraidallisessa 175 gramman pussissa. Vihreä värihän yhdistetään minttuun, joten pussi on helppo löytää makeishyllyjen monenkirjavan tarjonnan joukosta. Uutuuttahan piti maistaa, ja niinpä ostin tänään pussillisen Susun minttupaloja. Maku oli taivaallinen ja suorastaan vei kielen mennessään. En malttanut olla poimimatta toistakin palaa ensimmäisen jälkeen ja kohta huomasin, että kolmaskin pala oli jo matkalla herkkusuuhuni. Tarkoitukseni oli maistella vain muutama pikkuinen, noin peukalonpään kokoinen pala uutuussuklaata, mutta jouduin kohta toteamaan, että pussi oli tyhjä. Ihanan raikas minttusuklaa oli kadonnut.
Susu Minttupala
Julkaistu keskiviikkona 2.4.2014 klo 17:55.
- Edellinen
- Totta ja tarua