Musiikin säveltäminen on nykyaikaisella tietotekniikalla täysin toisenlaista kuin vaikkapa vielä muutama vuosikymmen sitten. Tietokoneet ovat olleet mukana musiikissa käytännöllisesti katsoen alusta asti. Muusikot ovat olleet ensimmäisten joukossa hyödyntämässä tietotekniikan loputtomia mahdollisuuksia. Monet nykypäiviemme soittimista ovat tietokonepohjaisia, kuten esimerkiksi Roland-sähkörumpuni ja Yamaha-kosketinsoittimeni. Elektronisten soittimien tuottamia ääniä voi olla vaikeaa erottaa aidoista analogisista äänistä, sillä tyypillisesti sähköiset soittimet itse asiassa toistavat alkuperäisten soitinten ääntä muistipiirilleen tallennetuista ääninäytteistä. Musiikin tekemiseen tosin ei enää tarvita edes soittimia, sillä äärettömän monipuolisilla ohjelmistoilla sävellys syntyy kuvaruudun äärellä. Aina ei edes tarvita omaa ohjelmistoa, sillä netistä luonnollisesti löytyy sivustoja, joilla voi nopeasti säveltää musiikkia tietokoneen perustyökaluilla kuten selaimen avustuksella.
Super-Looper on erinomainen sivusto jammailuun ja vaikkapa vakavampaankin musiikin tekemiseen. Pienen harjoittelun jälkeen sivuston toiminnallisuus avautuu nopeasti ja ensimmäinen sessio on valmis muutamissa minuuteissa. Harrastelijamuusikkona minun piti tietenkin kokeilla Super-Looperia. Jammailukoneesta, jos sitä nyt sellaiseksi voi kutsua, löytyy rumpusetti, basso, taustat ja soolo-osuudet. Nuotteja ei tarvitse osata eikä niillä Super-Looperissa mitään tekisikään, sillä soittimia soitetaan painelemalla näppäimistön ylärivin näppäimiä väliltä Q-P. Tempon voi itse asettaa naputtelemalla kosketusnäyttöä tai hiirtä neljä kertaa haluamassaan tahdissa. Super-Looper oppii tempon ja nakuttaa metronomia, mikä näin haluaa. Taustat voi äänittää neljälle eri raidalle, joista kone sitten toistaa niitä taukoamatta.
Soittaminen Super-Looperilla on helppoa. Aloitin rumpuosuudella, joka aluksi kuulosti ihan hyvältä ja jyskytti juuri oikeassa tahdissa. Nauhoitettuani rytmin koneen muistiin, se ei enää kuulostanutkaan yhtä hyvältä kuin äänitettäessä. Näppäimistö ei sittenkään ole paras mahdollinen instrumentti ja niinpä lopputuloksesta on helposti kuultavissa tahdittomat iskut. Yritin moneen kertaan näppäillä kirjaimia oikeassa rytmissä, mutta koskaan sormityöskentelyni ei tallentunut puhtaana. Siirryin kuitenkin eteenpäin ja tein lyhyen taustan ja näppäilin sekaan vielä vähän bassoa. Sävellykseni päälle soitin muutaman äänen sooloa. Tulokseksi syntyi melko hieno psykedeelinen sävellys, joka soi silmukkana ja sopii vaikka taustamusiikiksi johonkin teokseen. Super-Looper on näppärä värkki jammailuun, ja tuotoksensa voi sitten jakaa kaiken maailman kuulijoille.