Ruokataiteilija Alexandre Dubosc

Ranska on tunnettu ruokakulttuuristaan. Ranskalainen keittiö on vuosisatojen ajan loihtinut toinen toistaan maukkaampia ruokaluomuksia, joista monet ovat maailmankuuluja samoin kuin maansa nimekkäät kokit kautta aikojen. Alexandre Dubosc on ruokataiteilija, joka yhdistää hyvän ruuan ja taiteen herkullisiksi teoksiksi, joita voi myös syödä. Dubosc on luonut taideteoksistaan myös animaatioita, joita tarkkaan katsoessaan huomaa niistä hauskoja yksityiskohtia.

Melting POP on lyhyt animaatio suussasulavan näköisestä suklaakakusta. Nelikerroksisen leivonnaisen reunoja koristavat pienet yksityiskohdat, jotka aluksi näyttävät tuiki tavallisilta kuvituksilta. Salaisuus kuitenkin paljastuu, kun kakku laitetaan pyörimään. Koristeet alkavat nimittäin elää ja kuvaavat hauskalla tavalla maissinjyvien muodonmuutosta popcorniksi. Taiteilijan sivustolta löytyy lisää lyhytfilmejä ja suklaisia herkkuja, jotka heräävät elämään yllättävällä tavalla.

Julkaistu tiistaina 6.10.2015 klo 17:57 avainsanoilla ruoka, taide ja videot.

Edellinen
Tavallinen elämä
Seuraava
Tekniikan historia 5/2015