Roskapostia luukusta

Postiluukusta tulvahti eilen iso nippu ilmaisjakelulehtiä ja lähikauppiaiden mainoksia. Ilmaisjakelu on ollut muutaman viime vuoden ajan kovin epäsäännöllistä. Ennen lehtinivaska putosi luukusta säännöllisesti pari kertaa viikossa, mutta laman myötä mainonta on vähentynyt ja lehtiäkin ilmestyy kotiin nykyään silloin tällöin. Toisinaan saattaa vierähtää muutamakin viikko, ettei ilmaispostia tule lainkaan. Ennen niin ahkerasti mainostaneet pitseriatkin ovat vähentäneet mainontaansa erittäin radikaalisti. Parhaimpina vuosina postiluukusta putosi joka päivä eri pitserian pitsalista. Joskus viikon aikana saattoi ilmestyä jopa kahdeksan eri ravintolan ruokalistat.

Kuluttajan kannalta vähentynyt posti on vain hyvästä. Minähän loppujen lopuksi joudun kantamaan mainokset takaisin ulos ja paperinkeräykseen. Lehtikasojen kärräys keräykseen on onnekseni harventunut. Eilen kuitenkin minua muistettiin jälleen paksulla mainosnipulla. Postin joukossa oli yksi tabloid-lehti, kolme mainoslehteä sekä omituinen nippu samanlaisia mainoksia. Postiluukustani pudotettiin seitsemän (7) kappaletta Näkin hammashuolto -nimisen yrityksen mainoksia. Ne olivat kaikki samoja kopioita eikä niiden määrää selittänyt oikein mikään. Mainonnassahan toisto on hyvin tärkeää, mutta tämänkaltainen toisto sen sijaan kääntyy mainostajaansa vastaan. Minulle jäi nyt sellainen käsitys Näkin hammashuollon mainoksista, että ne ovat suorastaan roskapostia. Liekö mainosten jakajalla ollut tarve päästä mainoksista nopeasti eroon ja siksi sulloi postiluukustani seitsemän samaa mainoskopiota vai oliko luukustani tarkoitus tehdä kaatopaikka.

Yksikin mainos olisi riittänyt. Näkin hammashuollon eilinen roskapostitus harmitti, koska joudun kantamaan saamani kasan roskiin. Firma saisi itse hoitaa jätehuoltonsa. Nämä mainokset olivat ehdottomasti negatiivista mainontaa, sillä en harmistukseltani tutustunut lainkaan mainoksen sisältöön ja firman nimi jäi epämiellyttävänä muistiin.

Julkaistu maanantaina 25.10.2010 klo 17:15 avainsanoilla markkinointi ja viestintä.

Edellinen
Soviet dada
Seuraava
Kympin kulut