Parhaat bluffit

Parhaat pokeribluffit - näitä ammattilaisetkin pelkäävät kokeilla

Kuva
Antoine Kerfant

Pokerin pelikierroksen voitossa ei ole aina kyse siitä, että itsellä on kädessä kierroksen parhaat kortit eli on ollut onnekas. Voitto voi tulla myös bluffaamisen avulla. Sillä tarkoitetaan sitä, että koitetaan saada muut pelaajat, joilla on kädessään ehkä omia kortteja paremmat kortit, luopumaan korteistaan. Bluffaaminen on taitolaji, joka on tärkeä osa pokerin pelaamista. Sitä ei kuitenkaan katsota sopivaksi muissa kasinopeleissä. Pokeria ja siinä bluffaamista voi kokeilla sekä netissä että oikean pelipöydän ääressä.

Pokerissa bluffaaminen vaatii tarkkaa ajoitusta. Se toimii vain, jos on taitava pelaaja ja osaa tunnistaa minkä tyyppisiä pelaajia on pöydän ääressä pelaamassa. Netissä pelatessa voi olla vaikea tunnistaa eri pelaajatyyppejä, joten bluffitkin voivat toimia huonommin. Fyysisessä pelipaikassa pelatessa muut pelaajat ovat usein tuttuja ja heidän pelityylinsä on tiedossa. Siksi heidän kanssaan bluffitkin voivat onnistua paremmin.

1. Neljännen korotuksen bluffi

Tämä bluffi pitää suorittaa ennen floppia, sillä hetkellä, kun joku panostaa ja joku toinen korottaa uudelleen. Bluffaaja tekee tässä neljännen korotuksen, vaikka hänellä ei ole hyvää kättä. Tällainen korotus vaikuttaa kuitenkin siltä, että käsi on todella hyvä, koska huonolla kädellä ei oleteta lähtevän mukaan näin monen korotuksen jälkeen. Parhaat pokerisivut tarjoavat suuren määrän pokeripelejä, joissa voi koittaa esimerkiksi juuri tätä bluffaamista.

Ammattilaisetkin voivat pelätä tämän toteuttamista, koska jos muut eivät usko bluffia, tulee olemaan vaikeuksissa. Tämä toimii yleensä vain, jos vastassa on aggressiivisia pelaajia, jotka korottavat usein, mutta eivät kestä paineita. Netissä pelatessa on vaikea tietää, miten hyvin muut pöydässä olevat kestävät paineita. Livepeleissä voi piilottaa omia fyysisiä merkkejä esimerkiksi aurinkolaseilla tai kasvomaskeilla. Daniel Negreanu haluaisi kuitenkin ne pois pokeripöydistä.

2. Riverillä tehty kunnon korotus sen jälkeen, kun joku toinen ensin panostaa

Tässä bluffataan, eikä panosteta riverillä. Sen sijaan odotetaan, että joku toinen panostaa ja korotetaan kunnolla vasta sen jälkeen. Muut voivat luulla, että korotus on uskottava eli korottajalla on todella hyvä käsi.

Bluffaus voi mennä paremmin läpi, jos korottaja on tehnyt näin edellisillä kierroksilla ja hänellä on osoittautunut silloin olleen hyvä käsi. Tämän bluffin toteuttaminen vaatii täten täydellistä ajoitusta. Jos tässä epäonnistuu, voi antaa epäammattimaisen kuvan, joten siksi ammattilaiset voivat pelätä tämän toteuttamista.

Hävetä ei kannata, vaikka jäisi bluffista kiinni, kuten näyttelijä Antti Luusuaniemi paljasti tehneensä. Silloin on syytä vain jatkaa niin kuin ei mitään olisi tapahtunut. Häpeäminen kertoo, että pelaaja ei ehkä kehtaa enää bluffata.

Pokeriammattilaiset tietävät, että pokerissa ei pärjää myöskään pelkällä onnella, kuten ei monessa muussakaan lajissa esimerkiksi musiikinteossa. Onni on pokerissa sivuosassa ja erilaiset strategiat erittäin suuressa osassa. Ammattipelaajat tekevät paljon töitä sen eteen, että he pärjäävät pokerissa. Suurta osaa heidän käyttämäänsä strategiaa voidaan kutsua bluffaamiseksi. Jotkut bluffikeinot voivat olla kuitenkin niin uskaliaita, että ammattilaisetkin pelkäävät kokeilla niitä. Ne saattavat olla silti bluffeista parhaimpia ja ne ovat nämä tässä alla.

3. Panostus sekä turnin että riverin jälkeen

Tässä bluffaaja tekee ison panostuksen sekä turnilla että riverillä. Hän tekee ne, jos pöydässä on kortit, jotka mahdollistavat esimerkiksi suoran tai värin. Hän esittää, että hänellä on kädessä ne mahdollistavat kortit.

Jos muut kuitenkin ovat hyviä pelaajia ja huomaavat bluffin, tulee bluffaaja menettämään paljon. Tämä toimii sellaisten pelaajien kanssa, jotka ovat tarkkaavaisia ja tietävät, että bluffi on mahdollista, mutta saattavat uskoa asian olevan myös toisin.

Pokeripeli etenee netissä usein nopeammin kuin fyysisen pelipöydän ääressä. Silloin monia, esimerkiksi muiden pelityylejä, ei ehdi tarkkailemaan kovin pitkään. Netissä on myös vaikeampi pistää mieleen, miten kukakin pelaa tai pelasi aiemmin. Pelaajia voi olla yhdessä pelipaikassa niin paljon, että heidän muistamisensa on vaikeaa.

4. Riverillä tehty iso panostus

Tässä bluffaaja panostaa riverin kohdalla enemmän kuin mitä potti on ja pöytä näyttää vahvalta. Muut eivät voi maksaa tätä, jos heillä ei ole hyvää kättä. Tämä voi kuitenkin tulla kalliiksi, jos jollakin on hyvä käsi. Tätä kannattaa käyttää vain, jos toisella on todennäköisesti huono tai melko huono käsi, eikä hänen voi uskoa maksavan isoa panostusta.

5. Kolmen panostuskierroksen bluffi

Tässä pitää tehdä bluffatakseen panostus kaikilla kolmella kierroksella eli flopilla, turnilla ja riverillä. Se vaatii paljon panostamista ja on bluffi, jos käsi ei ole hyvä. Tämä voi pelottaa ammattilaisia, koska tässä ei voi enää perääntyä, kun on panostanut kolmannen kerran.

Tämän kohdalla pitää vain toivoa, että mukana olleet eivät enää maksa kolmannen panostuksen jälkeen. Jos he maksavat, tulee bluffaaja menettämään suuren potin. Tämä toimii parhaiten sellaisten pelaajien kanssa, jotka luovuttavat helposti ja usein riverillä tai silloin, kun pöytä näyttää pelottavalta.

Julkaistu tiistaina 21.1. klo 17:40 avainsanalla pelit.

Edellinen
Don Carlos Kansallisoopperassa