Ositustehtävä - osa 1

Koronapandemia on ajanut kansalaiset koteihinsa. Pääkaupunkiseudulla tartuntoja yritetään hillitä monilla rajoituksilla, jotka saavat ihmiset pysyttelemään sisätiloissa. Juuri nyt tarvitaankin mielenkiintoista ajanvietettä, kun harrastukset ja kulttuuririennot ovat keskeytyneet. Tällaisina pimeinä syysiltoina voi kerrankin sammuttaa uusintoja suoltavan töllöttimen ja virkistää harmaita aivonystyröitä, jotka uhkaavat näivettyä tekemisen ja haasteiden puutteesta. Esittelen alkavan viikonlopun ratoksi mielenkiintoisen ositustehtävän.

Tehtävä 1

Oheisessa kuvassa on aivan tavallinen neliö. Aloitan tehtäväsarjan pienellä lämmittelyllä. Tehtävän ensimmäisessä osassa neliö pitää osittaa neljään yhtä suureen ja samanmuotoiseen osaan. Koska aloitus on perin helppo, esittelen ratkaisun kuvan alla.

Ratkaisu 1

Oheisessa kuvassa iso neliö on jaettu neljään pienempään osaan. Jokainen pieni neliö on yhtä suuri ja samanmuotoinen, joten tehtävän vaatimus tulee täytettyä. Siirrytään astetta vaikeampaan osaan.

Tehtävä 2

Tässä tehtävän toisessa osassa tarkastellaan edellisessä osassa neljään osaan ositettua neliötä. Isosta neliöstä on nyt poistettu yksi pienempi neliö, kuten oheinen kuva osoittaa.

Tehtävänä on edelleen osittaa tämä jäljelle jäänyt kuvio neljään yhtä suureen ja samanmuotoiseen osaan. Koska tehtävä ei ole aivan läpihuutojuttu, esittelen erään ratkaisun seuraavassa osassa.

Julkaistu Fridayna 27.11.2020 klo 18:21 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Supersuosittu Among Us -peli
Seuraava
Urheilutapahtumat muuttuvat