Luumukääretorttu

Kuva
Clarissa Carbungco

Kevääseen on aikaa vielä puolisen vuotta. Päivät lyhenevät ja pimeän aika lisääntyy vielä noin parin kuukauden ajan. Kevättä odotellessa voi pitkästyttäviä harmaita iltojaan kestitä helpolla herkulla. Luumukääretortussa on syksyn ja talven tummia makuja, kuten luumua, kanelia ja kaakaota. Tässä kääretortussa makua lisää ruisjauho, joka sopivasti tasapainottaa makeutta. Luumukääretortun voi kirjaimellisesti kääräistä tavanomaisista aineksista ja ennen kaikkea nopeasti.

Luumukääretorttu

12 annosta
  • 4 isoa kananmunaa
  • 1 ¾ dl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl ruisjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 ½ tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 rasia (300 g) luumumarmeladia
  • 1 prk (2 dl) vispikermaa
  • 2 rasiaa (à 200 g) maustettua luumu-kanelirahkaa

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita nostellen nuolijalla. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Ripottele sokeria leivinpaperille ja kumoa kypsä torttupohja paperille. Levitä jäähtyneelle pohjalle marmeladi. Vaahdota kerma ja lisää loppuvaiheessa rahka. Levitä kiinteä rahkavaahto pohjalle. Jätä yläreunaan 2 cm ilman täytettä. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla. Jätä saumakohta kääretortun alle. Anna tortun olla jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Ripottele tomusokeria ja kaakaojauhetta tortun pinnalle ennen tarjoilua. Tarjoile jälkiruuaksi tai iltapäiväkahvin kera.

Resepti: Valio

Julkaistu sunnuntaina 31.10. klo 20:52 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Oopperassa kummittelee
Seuraava
Oura-sormuksen kolmas sukupolvi
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä