Lounasretki Vantaalle

Säätila Helsingissä on tänään ollut harmaan pilvinen. Ylen meteorologit ovat edellisvuosien tapaan toistaneet sääennusteissaan, miten sää nyt alkaa lämmetä ja muuttua kesäisemmäksi. Ennustajat ovat hokeneet mantraansa päivästä toiseen, mutta säätila ei vain manauksista huolimatta ole juurikaan parantunut. Ehkäpä näiden ennustajaeukkojen ja -ukkojen kannattaisi kerrankin kurkistaa ikkunasta ulos ja todeta pääkaupungin säätila ennen kuin lupaavat kaunista ilmaa seuraavaksi päiväksi. Ymmärrettävästi jatkuvalla lupailulla pyritään kohottamaan kansalaisten mielialaa aikana, jolloin aurinkoisen kesäsään tilalla onkin syksyä muistuttava harmaa keli.

Sisään
Kuva
Matti Mattila

Säätilan puolesta suttuinen lauantaipäivä oli oivallinen lyhyelle lounasretkelle Vantaalle. Olin suunnitellut käyväni Vantaan Ikeassa ja samalla syömässä lounaaksi legendaarisen lihapulla-annoksen. Heräsin tapani mukaan jälleen aikaisin aamulla ja valmistauduin ensimmäiseen ilmaiseen Ikean bussikuljetukseen, joka lähti Kiasman edestä varttia yli yhdeksän. Autoon ei kavunnut lisäkseni kuin muutama muu matkaaja. Puolen tunnin ajomatkan jälkeen bussi kurvasi Ikean eteen. Minulla oli kolme tuntia aikaa maleksia tavaratalossa ja käydä siinä välissä syömässä ne ruotsalaiset lihapullat. Aika riitti hyvin tuotteiden tutkiskeluun, vaikka en juuri mitään tällä kertaa ostanutkaan. Paluukuljetus takaisin Kiasmalle lähti varttia vaille yksi iltapäivällä. Bussipysäkin eteen oli muodostunut jo pieni siisti jono, mutta vain suomalaiset eivät osanneet jonottaa ja olivat riittävän röyhkeitä kiilatakseen sivusta jonon kärkeen. Kaikilla tuntui olleen ajatus, että kunhan vain minä pääsen autoon ensimmäisten 60 joukossa, niin ei sitten muilla ole enää niin väliä. Onneksi kaikki sentään mahtuivat kyytiin ja paljon tyhjiä istuimia jäi vielä tähteeksikin.

Matkan aikana monet ympärilläni istuneet matkustajat pelasivat kännyköillään Pokémon Go -uutuuspeliä. Edessäni istuneet, jo reippaasti aikuiset miehet räpläsivät älypuhelimiaan koko matkan ja pyydystelivät virtuaaliolentoja poké-palloihinsa. Puolen tunnin kuluttua auto kaartoi Kiasman edustalle, jossa odotteli satapäinen asiakaskunta seuraavalle ajolle. Tuskin kaikki enää mahtuivat kyytiin, sillä sen verran paljon halukkaita näytti pysäkille kertyneen. Siinä sitä joukkoa katsellessani tuli mieleen vanha sanonta: "Aikainen lintu madon nappaa." Ostosreissuni ei ollut vielä tällä selvä. Sain varttia yli kahdeksan aamulla tekstiviestin Tokmanni-tavaratalosta. Vasta kaksi päivää aiemmin tilaamani tikkaat olivat saapuneet noudettaviksi läheisestä myymälästä.

Tilasin Tokmannin verkkokaupasta torstaina alkuillasta alumiinitikkaat. Eilen perjantaina aamupäivällä sain sähköposti-ilmoituksen, että tilaukseni oli käsitelty. Toimitukseen kului aikaa noin 39 tuntia, mikä oli yksi nopeimmista verkkokauppatoimituksista, joita olen kokenut. Tavara matkusti Mäntsälästä noin 60 kilometrin matkan Helsingin Kaisaniemeen. Aina eivät ole verkkokauppaostokseni saapuneet tällaista vauhtia. Vuosi sitten ostin Stockmannin verkkokaupasta digiboksin, jonka toimitus tavaratalokonsernin Pitäjänmäen varastosta kesti kaksi viikkoa. Sen lisäksi että Stockan verkkokauppa on lähinnä vitsi, saattaisi firmalla olla jotain opittavaa Tokmannilta mitä tulee logistiikkaan. Palvelu Tokmannin myymälässä oli nopeaa ja ystävällistä, ja sain tilaukseni vaivatta. Viikonlopun ostosreissuni päätteeksi taivaalta tihkui hienoinen vesisade, joka ei kuitenkaan kastellut ja kestikin vain hetken. Saapa nyt nähdä, paranevatko kelit vielä viimeiselle lomaviikolle.

Julkaistu lauantaina 23.7.2016 klo 18:36 avainsanoilla sää ja shoppailu.

Edellinen
Väärä numero
Seuraava
Mustavalkokuvien värittäminen