Lihamureke

Meatloaf plate
Kuva
Churl Han

Lihamureke on mainio vaihtoehto lihapulliin kyllästyneille ruokailijoille. Mureke on helppo ja nopea valmistaa ja maistuu moneen makuun. Lihamureke tunnetaan ympäri maailmaa. Erityinen herkku se taitaa kuitenkin olla Yhdysvalloissa, sillä monissa elokuvissa ja televisio-ohjelmissa vilahtaa tämä täyttävä ja maukas liha-annos. Rapakon taakse mureke on kuitenkin rantautunut Euroopasta, missä se on ollut kautta aikojen suosittu ruokalaji italialaisten lihapullien tapaan. Murekkeen voi täyttää makunsa mukaan. Täytteeksi sopivat erilaiset juustot, pekoni, tomaatit ja keitetyt kasvikset. Lihaisampi annos syntyy ilman täytettä. Vaikka itse murekkeen tekeminen ei vie aikaa kovin paljon, vaatii ruuan valmistuminen nälkäisiltä kärsivällisyyttä, sillä tässä ohjeessa lihamurekkeen paisto uunissa kestää noin tunnin verran. Paistoliemestä syntyy vaivattomasti siinä samalla mausteinen kastike lisäämällä liemeen vehnäjauhoja ja mausteita. Monet lisäävät annokseensa vielä reilun lorauksen ketsuppia.

Lihamureke

4 ruokailijalle
  • 500 g paistijauhelihaa
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ rkl valmista sipulijauhetta
  • ½ tl jauhettua valkopippuria

täyte

  • 1-2 tomaattia
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • persiljaa

Kaada maito korppujauhon päälle ja anna seoksen seistä 5-10 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha ja muut ainekset. Levitä jauhelihataikina leikkuulaudalle. Sekoita täytteen ainekset ja levitä täyte mureketaikinan päälle. Käännä taikina rullaksi ja laita se uuninkestävään vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia. Tarjoile paistoliemestä tehdyn kastikkeen, tuhdin perunamuusin ja keitettyjen kasvisten kera.

Julkaistu lauantaina 16.1.2010 klo 17:24 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Lahjoitus
Seuraava
Mika Waltarin Helsinki