Kolari

Tänään on ollut oikea kesäpäivä. Kalenterin mukaan elämme periaatteessa vielä kevään rippeitä, mutta kun on nenänsä laittanut ulos, ei ole voinut muuta todeta kuin kesän tulleen. Eteläinen Suomi on kylpenyt lähes hellelukemissa. Rannikolla lämpötilat eivät ole kivunneet aivan samoihin lukemiin kuin sisämaassa, sillä Suomenlahdelta puhaltaa vielä viileitä tuulahduksia kylmän vuodenajan jäljiltä. Suorassa auringonpaisteessa on ollut läkähdyttävän kuumaa, ja ihmiset ovatkin etsineet varjoisia paikkoja nauttiakseen ensimmäisestä kesäpäivästä. Tällaisia päiviä on lupa odottaa pitkin tulevaa kesää.

Kolari
Kuva
Matti Mattila

Kaikilla ei kaunis kesäpäivä onnistunut aivan suunnitelmien mukaan. Palailin päiväkävelyltä Tervasaaresta, kun huomasin pelastuslaitoksen yksikön Pohjoisrannalla. Lukuisat uteliaat ihmiset olivat kerääntyneet Hakaniemen sillalle kurvaavan mutkan kohdalle. Sinne minäkin kiiruhdin. Kaksi autoa olivat kolaroineet. Paikalla oli ambulanssi, kaksi pelastusyksikköä ja poliisiauto. Väenpaljoudesta saattoi päätellä, että kyseessä oli pahempikin onnettomuus. Jalkakäytävälle oli hinattu vain muutama hetki aikaisemmin kaksi kolhiintunutta autoa, joiden vauriot eivät olleet kovin suuret. Molempien autojen kuljettajanpuoleinen etukulma oli rytyssä, mistä saattoi päätellä niiden kolaroineen vastakkaisista suunnista.

Tilanne oli jo päättymässä, kun saavuin paikalle. Otin muutamia valokuvia tapahtumasta ja mietin, mikä oli suistanut autot yhteen. Tällaisina helteisinä päivinä ajatukset saattoivat olla muuallakin kuin liikenteen seuraamisessa. Pohdin myös, puhuiko kuljettaja kännykkään vai sormeiliko sitä paraikaa, kun vastaan kurvasi toinen auto. Jos ajatukset ovat muualla kuin ajamisessa, saattaa mutkassa unohtua ohjaaminen, ja auto jatkaa menojaan vastaantulevien kaistalle. Jostakin tällaisesta tapahtumasta tässä oli kyse, sillä onnettomuuden jäljet olivat sen suuntaisia. Ilmeisesti kukaan ei loukkaantunut, sillä ambulanssi ei pitänyt kiirettä poistuessaan. Joillekin kaunis kesäpäivä muuttui ikäväksi paperisodaksi onnettomuuden jälkien selvittämisessä.

Julkaistu sunnuntaina 31.5.2009 klo 17:44 avainsanalla liikenne.

Edellinen
Paholaisen urut
Seuraava
Puhdetta helleillaksi