Kevätkakku

mansikkakakku
Kuva
Marcus Hansson

Äitienpäivä lähestyy. Toukokuun toisena sunnuntaina vietettävän äitienpäivän sankareita ovat äitien lisäksi kodin pienet apulaiset, jotka pääsevät ainakin kerran vuodessa loihtimaan päivänsankarille herkkuja kahvipöytään. Omat leipomukset ovat tietenkin parhaat eikä niiden leipominen ole vaikeaa. Helppo ja maukas keväinen mansikkakakku syntyy yksinkertaisista aineksista nopeasti. Kevätkakun lisäksi kelpaa tarjota vasta keitettyä kahvia. Koko komeus katetaan tarjottimelle ja kiikutetaan rähmäisiä silmiään availevalle äitikullalle, joka jo malttamattomana odottaa niin hemmottelua ja paijaamista kuin herkullista makeaa aamiaista.

Kevätkakku

12 annosta
  • 1 valmis kakkupohja
  • dl appelsiinimehua
  • 2 dl mansikkahilloa
  • 4 dl vispikermaa
  • 2 prk maitorahkaa
  • ¾ dl sokeria
  • 3 tl vanilliinisokeria
  • 500 g mansikoita
  • 200 g suklaarouhetta

Ota tarjoiluvati esille ja kokoa kakku. Kasta pullasuti appelsiinimehuun ja kostuta kakkupohjat. Vaahdota kerma. Kumoa vaahto rahkan joukkoon. Mausta vaahtoseos sokerilla ja vanilliinisokerilla. Aseta kakkupaperi tarjoiluvadille ja nosta päälle yksi kakkulevy. Levitä kakkupohjalle puolet mansikkahillosta ja kolmasosa rahkatäytteestä. Nosta päälle yksi kakkupohja ja levitä loput mansikkahillosta ja kolmasosa rahkatäytteestä. Nosta viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi ja kostuta pinta appelsiinimehulla. Levitä päälle loput rahkatäytteestä ja koristele halkaistuilla mansikoilla. Ripottele lopuksi suklaarouhetta. Tarjoile vasta keitetyn kahvin kera.

Julkaistu torstaina 3.5.2012 klo 19:40 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Jätepaperin tulevaisuus
Seuraava
Allejäänti - osa 1