Ohukaiset maistuvat kesähelteillä. Maukkaalla herkulla on monta nimeä. Jotkut kutsuvat ohukaisia letuiksi ja toiset lätyiksi tai räiskäleiksi. Ohukaisilla voi herkutella ympäri vuoden, mutta kesällä ne tuntuvat maistuvan entistä paremmilta, kun tarjolla on tuoretta mansikkahilloa ja täytteeksi aitoa vaniljajäätelöä. Letut syntyvät nopeasti ja helposti niin kotona kuin mökillä. Ohukaisista voi nauttia sellaisinaan tai täytettyinä. Isommista letuista voi pyöräyttää crepsejä käärimällä niiden sisään erilaisia ja monipuolisia täytteitä.
Ohukaiset
- 3 dl vehnäjauhoja
- 6 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 3 rkl voita
- 1 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
Sulata voi. Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan levätä noin puoli tuntia. Paista pannulla paistinpannun koosta riippuen pieniä ohukaisia tai isoja lettuja. Sekoita taikinaa välillä, jotta jauhot eivät vajoa astian pohjalle. Tarjoa ohukaiset mansikkahillon, jäätelön tai vaahterasiirapin kera.