Leipäkoneella valmistuu nopeasti ja ennen kaikkea helposti tuoretta ja hyvää leipää. Laitteen mukana tulee yleensä pieni reseptivihkonen, josta löytyvät perusleivät ja -taikinat. Vihkosen muutamaan leipälaatuun tosin kyllästyy pian ja kohta sitä jo kaipaakin uusia makuja. Reseptejä on helppo tuunata lisäämällä erilaisia lisukkeita, kuten siemeniä, pähkinöitä ja kuivattuja marjoja sekä hedelmiä. Myös vaativammat tuotokset syntyvät lopulta vaivatta leipäkoneella. Yksi tällainen vähän enemmän erilaisia raaka-aineita sisältävä leipomus on briossi. Sämpylöinä usein tavattavien briossien pääaineksina ovat vehnäjauhot, kananmunat ja voi sekä sokeri. Ainekset ovat omiaan leipäkoneella leivottaviksi, ja maukas briossi syntyy laitteella noin kolmessa tunnissa.
Briossi leipäkoneella
750 g- 2 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 120 g sulatettua voita
- 500 g (8 dl) vehnäjauhoja
- 1½ tl suolaa
- 60 g sokeria
- 2 tl kuivahiivaa
Sulata voi huoneenlämpöiseksi. Mittaa kaikki aineet leipäkoneen paistovuokaan ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Jos käytät tuoretta hiivaa, murenna se jauhojen pinnalle. Valitse ohjelmaksi Makea leipä (Sweet) ja leivän kooksi 750 g. Käynnistä kone. Kun leipä on valmis, nosta paistovuoka leipäkoneesta ja anna leivän jäähtyä vuoassaan vähintään 15 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta ja anna sen jäähtyä vielä toiset 15 minuuttia tai kauemmin.