Äidin piimäpiirakka

Kuva
ilegalni

Pohjolan kesä on, kuten tiedämme, suhteellisen lyhyt. Kalenterista kun katsoo, niin kesäkuukausia on noin kolme eli kesäkuusta elokuuhun. Heinäkuun puolivälissä, jonka viikko sitten ohitimme, eletään almanakan aikajanan mukaan keskikesää. Kesään kuuluvat tietysti myös marjat, kuten hillat, puolukat ja mustikat. Mustikoista valmistuu puolestaan jokaisen kesän herkkupiirakka. Mustikkapiirakan pyöräyttäminen ei ole vaikeaa eikä työlästä, mikäli noudattaa Marttojen keittokirjan reseptiä. Ainekset löytyvät varmasti pienemmästäkin ruokakomerosta ja ehkä myös kesämökiltä.

Äidin piimäpiirakka

  • 4 dl piimää
  • 1 dl juoksevaa margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Pinnalle

  • mustikoita tai muita marjoja

Sekoita kaikki ainekset, paitsi marjat, keskenään. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle marjoja. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.

Resepti
Marttaliitto ry: Martat Keittokirja - innostu ja onnistu keittiössä (Gummerus 2019)

Julkaistu torstaina 23.7. klo 17:59 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Kasinopelivinkit viikonlopulle
Seuraava
Mobiilipelaaminen on kokeneenkin pelaajan ystävä
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä