Kakun viipaloija

Keittiövälineitä alkaa olla moneen tarkoitukseen. Perinteisten veitsien ja patojen lisäksi saatavana on lukematon määrä enemmän tai vähemmän hyödyllisiä apuvälineitä, kuten omenapora ja vanha kunnon keitetyn kananmunan siivuttaja. Kakkukesteillekin on nyt saatavana mainio pieni härveli, jolla kakun siivuttaminen käy käden käänteessä. Kaakun viipalointi vaatii tunnetusti tarkkaa geometrista silmää ja vakaata kättä. Jokaisen siivun soisi olevan yhtä suuri, jotta jokainen saisi varmasti samankokoisen annoksen. Tarkkuutta arvostaville sopii Animi Causan mainio kakun viipaloija, jolla saa melkoisen hyvällä varmuudella tasamittaiset kakunpalat.

Härveli ei ole koolla pilattu. Se on yksinkertainen ja helppo käyttää. Laitteessa on kaksi uloketta, joita voi säätää siten, että kakun voi jakaa kuuteen, kahdeksaan, kymmeneen tai neljääntoista samansuuruiseen palaan. Kun paljon määrä on valittu, apuväline työnnetään keskelle kakkua ja sitten vain sijoitetaan veitsi ulokkeen haarukanmuotoiseen väliin. Seuraava viipale syntyy helposti, kun välinettä pyöräytetään viipaleen leveyden verran joko myötä- tai vastapäivään. Lopulta kaakku on jaettu tasaisiksi viipaleiksi. Laite ei ole kalliskaan. Sen hinta on 14 dollaria eli noin kymmenisen euroa ja mikä parasta, se lähetetään ilman toimituskuluja ympäri maailmaa. Enää ei tarvitse kuin löytää se tarkka keskipiste kakusta ja sitten vain herkuttelemaan.

Julkaistu lauantaina 20.10.2012 klo 17:52 avainsanalla ruoka.

Edellinen
Uhrin tunnistus
Seuraava
Tulivuoren uhrit