Isänpäivän tuplasuklaakakku

Kuva
Yusuke Toyoda

Viikon kohokohta on sunnuntainen isänpäivä. Tämäkin perjantai on jäänyt taatusti monen muistiin harvinaisen päivämääränsä puolesta. Harvoin pääsee kirjoittamaan päivämäärän pelkillä ykkösillä, joten tuskinpa päivä pääsee unohtumaan. Isänpäivät ovat nekin ikimuistoisia, vaikka toistuvatkin vuosittain. Jokainen isänpäivä on varmasti erilainen ja muodostaa omat ainutlaatuiset muistot tuleville vuosille muisteltaviksi. Isänpäivään on hyvä varautua herkullisella kahvikakulla. Tilaisuuteen sopii mainiosti suklainen itse leivottu kakku, jonka pyöräyttäminen ei vie paljon aikaa eikä kysy kovin erikoisia aineksiakaan. Parasta lienee kuitenkin omalaatuisuus. Mikä onkaan sen maukkaampaa kuin itse tehty isänpäiväkakku?

Tuplasuklaakakku

noin 15 palaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • dl sokeria
  • 5 kananmunaa
  • 250 g voita
  • 250 g tummaa suklaata
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte ja kuorrutus

  • 4 dl kuohukermaa
  • 200 g valkosuklaata

kostutukseen

  • 1½ dl vahvaa, kylmää kahvia

Varaa halkaisijaltaan 20 cm korkeareunainen vuoka. Aloita valmistamalla pohja ja sulata tumma suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita massa tasaiseksi ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen suklaamassa ja jauhot. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Anna pohjan hieman jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta. Leikkaa jäähtynyt pohja neljäksi kiekoksi. Kostuta kerrokset kahvilla.

Valmista täyte ja kuorrutus sulattamalla valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa. Aseta yksi kiekko pohjaksi ja levitä päälle neljäsosa täytteestä. Nosta päälle toinen kiekko ja levitä täyte. Toista vielä kahdesti ja kuorruta kakku lopulla valkosuklaamassalla. Koristele halutessasi suklaarouheella. Tarjoile isänpäivänä päivänsankarille tuoreen kahvin ja onnittelukortin kera.

Julkaistu perjantaina 11.11.2011 klo 18:51 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Yhdestoista hetki
Seuraava
Vaikeita sanoja - osa 3
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä