Suklaamuffinsit

Au Chocolat!

Suklaa maistuu monessa muodossa. Olipa kyse sitten makeisista tai leivonnaisista, suklaalla on aina ystäviä. Kahvipöydästä bongaa usein suklaaherkkuja, kuten keksejä, kahvikakkuja ja joskus jopa juhlallisen Sacher-kakun. Arkipäiväiset suklaanautinnot syntyvät nopeasti ja helposti kotikonstein. Suklaareseptejä löytyy netistä ja keittokirjoista. Oma suosikkini on suklaisia reseptejä pursuava Au Chocolat! -keittokirja, jonka on laatinut Samuli Mattila. Kirjassa on lähes parikymmentä houkuttelevaa reseptiä, joista monet ovat nopeita valmistaa kun taas toiset vaativat hieman enemmän työtä. Syysiltojen piristykseksi sopivat suklaamuffinsit, joita voi mutustella höyryävän kaakaon tai kuuman kahvin kanssa. Muffinssit ovat myös melko keveitä, joten isosta kaloripommista ei ole pelkoa.

Suklaamuffinsit

Suklaamuffinsit
Kuva
Gaetan Lee
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 40 g maissijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 0,8 dl piimää
  • 90 g sokeria
  • 40 g voita
  • 1 kananmuna
  • 50 g suklaata

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Siivilöi jauhot, maissijauhot, leivinjauhe ja sooda kulhoon. Sekoita jauhot keskenään. Sekoita joukkoon sokeri. Sekoita eri kulhossa voi, muna ja piimä. Yhdistä kaikki ainekset yhteen kulhoon ja sekoita ne varovasti. Ripottele joukkoon suklaamurut. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista muffinsseja puoli tuntia tai kunnes pinta on ruskistunut. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.

Mattila, Samuli

Au Chocolat!

Suklaisia reseptejä

ISBN
9789526700427
Kustantaja
Annorlunda Mediatuotanto Oy

Julkaistu tiistaina 7.10.2008 klo 18:48 Ruokaohjeet-luokassa avainsanoilla kirjat ja ruoka.

Edellinen
Vaalikarkkia ja silakoita
Seuraava
Junaliput tiskiltä