Mansikkapirtelö

Kuva
Erik Forsberg

Helteinen kesä on kypsyttänyt kotimaiset mansikat ennätysvauhdilla. Mansikoita on voinut ostaa toreilta ja turuilta jo jonkin aikaa ja nyt viimeistään on aika nauttia ihanista punaposkisista marjoista kesän ehkä suosituimmalla herkulla eli mansikkapirtelöllä. Raikas pirtelöjuoma sopii vallan mainiosti kuuman kesän viilentäjäksi eikä sen kokkaamiseen tehosekoittimella mene muutamaa minuuttia kauemmin.

Mansikkapirtelö

4-6 annosta
  • 300 g mansikoita
  • 4 dl maitoa
  • ½ l vaniljajäätelöä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • rkl sokeria

Poista kannat mansikoista ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita kunnes seos on tasainen. Annostele korkeisiin laseihin ja tarjoile heti.

Julkaistu keskiviikkona 13.7.2011 klo 16:41 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
ABBA - The Visitors
Seuraava
Mämmilä 1988-1996