Jouluinen kahvikakku

Kuva
cbnd Taidoh Aoki

Lähiviikot ovat täynnä joulunalustunnelmaa. Viime viikonloppuna eräässä hypermarketissa soivat jo joululaulut taustamusiikkina, joskin seassa oli onneksi muitakin lauluja. Joululaulut alkavat pidemmän päälle ärsyttää ja kaupasta tahtoo nopeasti pois, mikä on kauppiaan kannalta juuri päinvastainen kehitys kuin mitä joululaulujen nostattamalla tunnelmalla yritetään saada aikaan. Näille viikoille osuvat myös monet juhlapyhien valmistelut, kuten joulusiivous, lahjojen hankinnat ja muut kiireiset toimet. Jouluun liittyy myös notkuva ruokapöytä, jota komistavat herkulliset ruuat kinkusta laatikoihin. Mässäilyn päätteeksi sopii juoda kupillinen kahvia ja nauttia sen kanssa makeasta kahvikakusta. Jouluinen kuivakakku syntyy vaivattomasti ja keittiön ruokakaapin perustarvikkeista.

Jouluinen kahvikakku

16 annosta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 3 kananmunaa
  • 250 g voita tai margariinia
  • 1 prk kahvijogurttia
  • 1 rkl piparkakkumaustettu
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Sulata voi. Lisää kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita joukkoon sokeri, kananmunat ja kahvijogurtti. Yhdistä loput kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Voitele noin kahden litran vetoinen kakkuvuoka ja vuoraa se korppujauholla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Voit halutessasi kuorruttaa kakun suklaan ja kondensoidun maidon seoksella. Suklaata tarvitset 100 g ja maitoa purkin. Kuumenna suklaa ja maito kattilassa koko ajan sekoittaen. Älä keitä seosta. Tarjoile tuoreen kahvin kera.

Julkaistu torstaina 1.12.2016 klo 17:46 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Tekniikan historia 6/2016
Seuraava
Konsultti