Vispipuuro

Vispipuuro
Kuva
Elaine Ashton

Puolukkasato on nyt parhaimmillaan. Suomen metsät pursuavat marjoja, jotka odottavat vain poimijoitaan. Mustikat ja puolukat ovat suomalaisen luonnon parhaimpia antimia ja kaiken lisäksi aivan ilmaisia. Ainoastaan noukkimisen vaiva saattaa estää marjamaille lähtöä ensi viikonloppuna, ja siinä tapauksessa voi turvautua torin tarjontaan ja ostaa punaposkiset puolukat vaivattomammin valmiiksi poimittuina ja puhdistettuina. Puolukoista syntyy monenlaisia herkkuja. Näistä maittavimpia lienee kotitekoinen, vanha kunnon vispipuuro äitimuorin reseptillä.

Vispipuuro

4 annosta
  • 4 dl puolukoita
  • 8 dl vettä
  • dl mannasuurimoita
  • ½ dl sokeria
  • ripaus suolaa

Kiehauta vesi ja marjat ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Lisää sokeri ja suola ja tarkista maku. Siivilöi halutessasi liemestä marjan kuoret pois. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 minuuttia. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa sähkövatkaimella voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi. Tarjoile puuro lämpimänä tai kylmänä maidon kanssa. Voit valmistaa puuron myös marjojen kuorien kera siivilöimättä keitosta. Tällöin puurosta ei tule aivan yhtä sileää vaahtoa kuin siivilöitynä.

Julkaistu perjantaina 9.9.2011 klo 18:02 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Handling JpGraph exceptions
Seuraava
Lasku maksamatta