Vaniljaiset vadelmaleivokset

Kuva
Andrew Sales

Itse tehdyt leivonnaiset maistuvat aina parhaimmilta. Helpot vaniljanmakuiset vadelmaleivokset syntyvät vaivattomasti ja ovat oiva lisä vaikkapa lastenkutsujen sekä syntymäpäivien herkkutarjontaan ja miksipä ei ihan tavallisessa lauantaisessa kahvipöydässäkin. Leivosten raaka-aineet ovat tuttuja keittiön perusaineksia eikä valmistaminenkaan kysy mestarikokin taitoja.

Vaniljaiset vadelmaleivokset

6 kpl
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • 70 g tomusokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl vettä
  • puolikas vaniljatanko

täyte

  • 250 g vadelmahilloa

kuorrutus

  • 200 g tomusokeria
  • vettä
  • nonparelleja

Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisus pienellä veitsellä. Nosta sisus lautaselle ja sekoita joukkoon ruokalusikallinen tomusokeria. Sekoita yleiskoneella sokeroituun vaniljaseokseen loput tomusokerista, vehnäjauhot, huoneenlämpöinen voi ja leivinjauhe. Lisää sekoituksen aikana vesi pienissä erissä. Nosta taikina runsaasti jauhotetulle alustalle ja vaivaa notkeaksi. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi, sileäksi levyksi. Jauhota alusta huolellisesti, sillä taikina ei saa tarttua alustaan. Rullaa taikinalevy kaulimen ympärille ja nosta varovasti leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Leikkaa reunat suoriksi niin, että levystä tulee suorakaiteen muotoinen, kooltaan noin 20 x 30 cm. Puolita levy pituussuunnassa kahteen osaan. Painele taikinan pintaan veitsen kärjellä ohuita viiltoja. Paista levyjä 200-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä. Liu’uta paistetut levyt varovasti uunipelliltä alustalle. Levitä toisen puolikkaan päälle vadelmahilloa ja nosta toinen puolikas hillon päälle.

Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja vesi keskenään. Levitä kuorrutus tasaisesti leivonnaisen päälle. Ripottele välittömästi koristeeksi nonparelleja. Lämmitä veitsi kädenlämpöisessä vesihauteessa, kuivaa se ja leikkaa leivonnainen kolmionmuotoisiin paloihin. Tarjoile vastakeitetyn kahvin tai limonadin kera.

Julkaistu Sundayna 10.4.2011 klo 9:32 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Mikael Jungner - Outolintu
Seuraava
Läppärilaukun hankinta