Uudenvuoden menu

Kuva
Brian Talbot

Vuoden vaihtumiseen on aikaa reilu vuorokausi. Uusi vuosi otetaan usein vastaan juhlallisesti hyvän ruuan, kuohuviinin ja ilotulituksen kera. Juhlien järjestämisellä alkaa olla jo kiire, mikäli ei vielä ole aloittanut. Ruokapöydän antimet onneksi löytää kaupan hyllyltä ja suomalaiseen tapaan uudenvuoden menu ei juuri erikoisuuksia sisällä. Tavaksi on tullut tarjoilla nakkeja ja perunasalaattia. Yhdistelmä on yksinkertainen mutta ruokaisa ja ennen kaikkea helppo ja nopea valmistaa. Juhlat onnistuvat siis lyhyelläkin varoitusajalla. Perinteisten nakkien ja salaatin lisäksi tarjolle voi laittaa toki muutakin purtavaa. Valmiit lihapullat ja pitsat sopivat mainiosti uudenvuoden ruokapöytään siinä missä siiderikin.

Uudenvuoden menu

ruokia

  • paistettuja tai keitettyjä nakkeja
  • lihapullia
  • lohta
  • perunasalaattia
  • jauhelihapitsaa
  • tonnikalapitsaa
  • patonkia
  • levitettä
  • perunalastuja
  • dippikastiketta
  • juustoleipää

juomia

  • siideriä
  • kuohuviiniä
  • valkoviiniä

jälkiruokia

  • ohukaisia
  • keksejä
  • juustoja
  • hedelmiä
  • kahvia

Uudenvuoden ruokapöytään voi laittaa tarjolle periaatteessa mitä tahansa herkullisia ruokia ja hyviä juomia. Vuoden vaihtuminen on se varsinainen juhla, jota kannattaa juhlia ja jättää ruuanlaitto valmiisiin antimiin. Näin säästyy aikaa ja vaivaa. Ruokailun jälkeen onkin sitten aika ottaa uusi vuosi vastaan ja valaa tinaa. Ei pidä myöskään unohtaa uudenvuoden lupauksia.

Julkaistu Wednesdayna 30.12.2009 klo 19:24 avainsanalla ruoka.

Edellinen
Katso-sanan lyhentäminen
Seuraava
Kuluneen vuoden summaus