Tekniikan historia 6/2017

Vuosi alkaa lähestyä loppuaan ja vuoden viimeisiä lehtiä on alkanut tipahdella postiluukusta. Tänään postinkantaja toi iltalukemiseksi uusimman Tekniikan historia -lehden (6/2017). Edessä oleva vapaapäivä keskiviikkona menee itsenäisyyspäivän viettoon, mutta siinä sivussa ehtii lukaista tekniikan ihmeellisestä historiasta mielenkiintoisia tarinoita. Tämänkertaisessa aviisissa on jälleen juttuja laidasta laitaan. Otetaanpa esimerkiksi kiehtova artikkeli natsi-Saksan sukellusveneprojektista ja miten se liittyy Suomen Turkuun. Valokuvaajia ja kaikkia valokuvausta harrastavia varmasti kiinnostaa juttu kuukamerasta eli miten Kuuta kuvattiin silloin joskus aikoinaan 1960-luvun lopussa. Kuvien parissa pysytään myös ensimmäisestä Technicolor-elokuvasta kertovassa kirjoituksessa, joka toteaa filkan olleen täydellinen floppi.

Tekniikan historia 6/2017

Tekniikan historiankuvaukset palaavat 1800-luvulle kertoen jouluisen riisipuuromme tarinaa. Liikkumiseen paikasta toiseen on lähes koko ihmiskunnan ajan liittynyt tekniikkaa. Autot ovat nyky-yhteiskunnan yksi näkyvimmistä teknisistä saavutuksista. Aina ei autoja tosin ole valmistettu metallista. Lehdestä voi lukaista pienen jutun vaihtoehtoisesta tuotantomateriaalista, josta aikoinaan valmistettiin kuuluisat Trabantit. Maamme täyttäessä ylihuomenna sata vuotta on paikallaan kurkistaa ajassa niin ikään sata vuotta taaksepäin. Tekniikan historia tekee ansiokkaan aikamatkan itsenäistymisemme vuoteen 1917 ja kuvaa Suomen kehitystasoa silloin joskus. Uudessa lehdessä on taas kosolti luettavaa eli 68 sivun verran, mikä takaa, etteivät pimeät alkutalven illat mene hukkaan peukaloita pyöritellessä.

Julkaistu maanantaina 4.12. klo 18:07 Lehdet-luokassa avainsanoilla historia ja laitteet.

Edellinen
Kivikasvojen Satumaa
Seuraava
Sata seikkaa Suomesta
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä