Tekniikan historia 2/2017

Tänään on kunnallisvaalien varsinainen vaalipäivä ja sen kunniaksi liput on nostettu salkoihin. Vaalipäivään kuuluu perinteisesti vaalikahvit, jotka juodaan yleensä iltapäivällä äänestyskäynnin jälkeen. Itse hoidin kansalaisoikeuteni jo viime viikolla ennakkoäänestyksessä, joten tällä kertaa join kahvin ilman sen suurempia seremonioita. Kahvipöydällä lojui kuitenkin uusi lehti, joka oli pudonnut postilaatikosta jo muutama päivä sitten. Tekniikan historia -lehden kevätnumero 2/2017 on jälleen täynnä asiaa tekniikan saralta ja sen menneisyydestä. Satavuotiaan Suomen kunniaksi lehdessä julistetaan kilpailu, jossa haetaan maamme tärkeintä keksintöä. Ehdolla on tietysti tunnetut tuotteemme, kuten Abloy-lukot, Nokian matkapuhelimet, xylitol eli koivusokeri ja monet muut aikaansaannokset vuosien varrelta.

Tekniikan historia 2/2017

Ansiokkaassa artikkelissa luodataan suomalaisia keksintöjä ja yritetään järjestään niitä tärkeysjärjestykseen. Onhan lehdessä toki muitakin mielenkiintoisia juttuja, joista yksi esittelee merkillisen menopelin eli Toivo Kaarion (1912-1970) suunnitteleman pintaliitäjän. Harva ehkä tietää, että Suomessakin on aikoinaan valmistettu kameroita. Valokuvaus on nykyään jokamiehen harrastus ja kuvia otetaan enemmän kuin koskaan aiemmin. Voidaankin sanoa, että maailmaamme on dokumentoitu kuvin paremmin kuin milloinkaan. Kameroiden lisäksi Tekniikan historia kertoo muotovalioista eli tuotteista, joiden muotoilu on syystä tai toisesta poikkeuksellisen onnistunut. Lisäksi lukija saa rautaisannoksen maantieliikenteestä, kun Tarvontien historia on kuvattu lyhyesti uusimmassa numerossa. Nämä ja monet muut kiehtovat artikkelit värittävät kevään Tekniikan historia -lehden kakkosnumeroa.

Julkaistu sunnuntaina 9.4. klo 14:59 Lehdet-luokassa avainsanalla historia.

Edellinen
Hyperrealistisia veistoksia
Seuraava
Anagrammitehtävä
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä