Suklaamoussekakku

suklaamoussekakku
Kuva
cb Daniel Huizinga

Viime viikolla iltapäivän kahvitauko poikkesi tavanomaisesta kaffepaussista. Taukotilaan oli tuotu kolme kakkua. Yksi näistä oli Leipomo Keisarin suklaamoussekakku, joka jo ulkonäöllään sai veden herahtamaan kielle. Varovasti leikkasin ohuen siivun tummasta kakusta, jonka virheettömän tasainen pinta kiilteli houkuttelevasti. Kakku maistui taivaalliselta. En yhtään ihmettele, että se hupeni kolmesta eri kakusta ensimmäisenä. Valkosuklaa- ja mangokakku olivat nekin maukkaita, mutta niistä riitti santsattavaa muutamaan otteeseen. Ammattimainen konditorio loihtii tietysti täydellisen kakun, mutta herkullinen suklaamoussekakku syntyy helposti myös kotikeittiössä. Suklainen kakku on oiva herkku kevään juhliin.

Suklaamoussekakku

14 annosta

pohja

  • 3 kananmunaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • kostutukseen 1 dl vahvaa kahvia
  • koristeluun suklaata lastuina

tumma suklaamousse

  • 3 dl kuohukermaa
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 kananmunan keltuaista

vaalea suklaamousse

  • 3 dl kuohukermaa
  • 200 g maitosuklaata
  • 2 kananmunan keltuaista

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, perunajauhot ja kaakaojauhe keskenään. Yhdistä jauhoseos muna-sokeriseokseen. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Varmista esimerkiksi cocktailtikulla, että kakku on keskeltä kypsä. Anna kakun jäähtyä hieman vuoassaan. Poista kakku vuoasta ja anna jäähtyä. Jaa pohja kahdeksi kiekoksi. Kostuta kumpikin kiekko kahvilla ja laita ne jääkaappiin odottamaan.

Aloita tumman moussen tekeminen vatkaamalla kerma kovaksi vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita keltuaiset kulhossa. Lisää mukaan hieman jäähtynyt sula suklaa samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita lopuksi kermavaahto seokseen. Tee vaalea mousse samalla tavalla. Aseta irtopohjan pohjalle yksi kakkukiekoista. Levitä päälle puolet tummaa moussea ja sen päälle puolet vaaleaa moussea. Aseta toinen kakkukiekko moussekerroksien päälle ja levitä sen päälle samalla tavalla loput tummasta ja vaaleasta moussesta. Laita kakku jääkaappiin noin 4-5 tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele suklaalastuilla ennen tarjoilua.

Julkaistu Sundayna 30.4.2017 klo 18:56 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Kalifi Ahmed Ahne
Seuraava
Tiedän mitä tein viime vappuna