Sienivallankumous

Kesäsää on tänään muistuttanut lähestyvästä syksystä. Aamu oli jo kylmä eikä lämpötila ole päivän mittaan juuri noussut. Saapuva syksy tietää myös sienestysaikaa. Joidenkin arvioiden mukaan luvassa olisi hyvä sienivuosi. En ihmettele arviota, sillä kesä on ollut ainakin täällä etelässä märkä ja kostea eli sienikasvustolle otollinen. Sieni-ihmiset ry on sieniin ja sienestykseen erikoistunut yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on innostaa ja opastaa suomalaisia käyttämään enemmän luonnonvaraisia ja viljeltyjä sieniä. Tavoitetta toteutetaan viestinnällä ja yhteisillä tapahtumilla, kuten sieniretkillä ja ruoanlaittokursseilla. Viestinnän veturiksi yhdistys on julkaissut Sienivallankumous-kirjan, joka kertoo sienten upeasta makukirjosta ja rajattomista mahdollisuuksista ruoanlaitossa.

Sienivallankumous

Kaksiosaisessa Sienivallankumous-kirjassa on tieto-osuus ja keittokirja. Viime joulukuussa ilmestyneessä kovakantisessa teoksessa on 160 sivua ja runsas kuvitus, kuten tällaisissa kirjoissa yleensä tuppaa olemaan. Teoksesta on tarkoitus muodostaa vuosittain täydentyvä sarja. Ensimmäisen osan aiheita ovat esimerkiksi sienipostimerkit ja sienijakkarat sekä sienituliaiset ulkomailta. Keittokirjassa on yli 30 reseptiä, jotka varmasti houkuttelevat kokeilemaan sienien valmistusta herkullisiksi annoksiksi. Kirja on yhdistyksen jäsenetu, joka postitetaan kaikille jäsenille. Yhdistyksen verkkokaupasta painoksen voi ostaa 30 euron hintaan, johon lisätään 5,20 euron toimituskulut. Jäsenet voivat ostaa kirjaa edulliseen 21 euron jäsenhintaan. Sienivallankumous on hyödyllinen kirja ruokasienien ihmeelliseen maailmaan.

Sieni-ihmiset ry

Sienivallankumous

rakkaudella ruokasienistä

ISSN
2489-2114
Kustantaja
Sieni-ihmiset ry

Julkaistu torstaina 24.8. klo 18:51 Kirjat-luokassa avainsanoilla kirjat ja ruoka.

Edellinen
Neonvalojen valmistus
Seuraava
Tulipalo
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä