Sarjakuvafestivaalit 2016

Vuotuiset sarjakuvafestivaalit pidettiin tänä viikonloppuna Helsingissä. Järjestyksessään jo 31. festarit nauttivat mukavasta syyskesästä ja ainakin tänään sunnuntaina keli oli mitä mainioin auringon paistaessa ajoittain pilvettömältä taivaalta. Suuntasin perinteisen sunnuntaikävelyni Hakaniemestä Tokoinrantaa pitkin Linnunlauluun ja sieltä Finlandiatalon takaa kohti Kansalaistoria, jonne tilaisuus oli pystytetty tänä vuonna. Viime vuosina festivaalit ovat olleet Lasipalatsinaukiolla, mutta Amos Rex -taidemuseon rakennustöiden vuoksi aukio ei nyt ollut käytettävissä. Tuosta Amos Rex -sanayhdistelmästä tuli äkkiä mieleeni amor sex -sanaleikki, joka syntyy vaihtamalla kahden kirjaimen paikkaa keskenään.

Sarjakuvafestivaalit
Kuva
Jussi Pakkanen / © Helsingin sarjakuvafestivaalit

Saavuin Musiikkitalon kulmille ennen aikojaan. Kello oli vasta puoli kaksitoista eikä festivaali ollut vielä avautunut. Suuntasin Kampin kauppakeskukseen, jossa ajattelin syödä pikaisen lounaan ennen festivaalikierrosta. Satuin olemaan kauppakeskuksessakin liian aikaisin, sillä sielläkin monet paikat olivat vielä kiinni ja avautumassa vasta puolilta päivin. Jatkoin matkaani Forumin kauppakeskukseen kadun toisella puolella todetakseni vain, ettei siellä ollut hakemaani ruokapaikkaa. Löysin murkinaa lopulta vasta Kaivopihalta, jossa Subway oli sentään jo avannut ovensa ennen kahtatoista. Subway-korttiini oli kerääntynyt riittävästi keräilypisteitä, jotta sain kevyen lounaani tällä kertaa ilmaiseksi. Tarkalleen ottaen tämäkään lounas ei nyt sentään ollut aivan ilmainen, sillä pisteitä kerääntyy vain ostosten yhteydessä, joten tavallaan olin maksanut ostokseni jo aiempien ruokailujen yhteydessä. Lounaspaikan etsimiseen ja ateriointiin kului sen verran aikaa, että kello oli ennättänyt vierähtää iltapäivän puolelle joskin vain vartin verran.

Sarjakuvafestivaalialueella oli useita telttarakennuksia. Kiertelin jokaisessa teltassa ja aika ajoin pysähdyin koluamaan tarjontaa. En kuitenkaan löytänyt mitään ostamisen arvoista, vaikka tarjolla oli paljon kotimaista sarjakuvatuotantoa, jollaista ei tahdo joka kirjakaupasta löytää. Festareilla olikin mahdollisuus ostaa harvinaisuuksia tai tulevia sellaisia. Väkeä vähän kahdentoista jälkeen oli jo jonkun verran. Viime vuonna festivaalit keräsivät noin 24 000 kävijää kolmen päivän aikana. Alan harrastajat varmasti käyvät tapahtumassa, mutta avoimena tilaisuutena se vetää puoleensa varmasti kaikenlaisia kävijöitä eri ikäryhmistä ja harrastuspiireistä. Paluumatkalla aurinko lämmitti niin, että tunsin hien nousevan pintaan. Erinomainen viikonloppu jatkui kesäisenä vielä pitkälle alkuiltaan asti.

Julkaistu sunnuntaina 4.9.2016 klo 16:39 Sarjakuvat-luokassa avainsanalla tapahtumat.

Edellinen
Sauna-aiheiset postimerkit
Seuraava
Skrolli 2016.1E