Samettinen saunajuoma

Muutama vuosi sitten kirjoitin Valion maukkaasta mehumaidosta. Tätä ennen olin päässyt Yuju-vilvoitusjuoman makuun, mutta yhden kesän myynnissä ollut juoma katosi kuin savu ilmaan mitään sen kummempia seremonioita. Löysin pian kaupasta mehumaidon, joka tosin sekin hävisi kaupan hyllyiltä vähin äänin. Mehumaito oli todella raikas janojuoma ja maistui vieläpä hyvältä. Jäin kaipaamaan molempia Valion juomia, kunnes eräänä päivänä aloin systemaattisesti etsiä mehumaidolle korvaavaa tuotetta kaupan kylmähyllyltä. Ajattelin, että täytyyhän niin hyvälle tuotteelle olla jokin korvaava tuote. Otin käteeni purkin, jonka kyljessä luki isoilla kirjaimilla "Samettinen" ja alapuolella appelsiini-mango-mehu. En ollut aiemmin kiinnittänyt tähän tuotteeseen huomiota, sillä en hakenut mehua vaan mehumaitoa.

Tarkempi pakkauksen tutkiskelu osoittautui hyödylliseksi. Aivan alimmaisena oli nimittäin vielä maininta, että tuote sisältää maitoa. Nostin purkin ostoskoriin ja päätin, että tämä mehu on maistamisen arvoinen. Kotona kaadoin ensimmäisen lasillisen appelsiini-mango-mehua ja hieman yllätyin. Juoma oli kuin olikin käytännössä sitä samaa mehumaitoa, jota olin useasti ennenkin juonut janooni. Samettinen mehu osoittautui siis uudelleennimetyksi mehumaidoksi. Liekö mehumaito ollut huono termi markkinoinnissa vai mistä lie johtunut, että samankaltaista tai jopa samaa tuotetta nyt kutsutaan samettiseksi. Joka tapauksessa samettiseen tuoteperheeseen kuuluu kaksi mehukasta makua, joista toinen on kookos-ananas ja toinen appelsiini-mango. Mehumaitoperheeseen lukeutui edellisten lisäksi vielä mango-vanilja ja oma suosikkini persikka-tyrni. Mitään laihduttajan juomaa samettinen ei ole, sillä 4,2 % sisällöstä on sokeria. Sadan gramman annoksesta saa noin yhdeksän grammaa sokereita. Juoma on sen sijaan rasvaton. Samettinen mehu sopii kuitenkin mainiosti raikkaaksi saunajuomaksi.

Julkaistu perjantaina 12.5. klo 17:33.

Edellinen
Ruusujen istutus - osa 2
Seuraava
Tasavallan presidentit 2017
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä