Ravintolapäivä

Vuoden toinen ravintolapäivä oli tänään ja Helsingin keskustassa tuoksui maittava ruoka. Vuonna 2011 käynnistynyt ravintolapäivätapahtuma kerää kaduille päivän ajaksi jokamiehen kahviloita, baareja ja ravintoloita, joista ohikulkija saa ostaa makupaloja ja juotavaa. Tyypillinen pop up -ravintolan pystyttäjä on kuka tahansa kansalainen, joka tarjoilee tekemiään ruoka-annoksia, leipomuksia ja muita herkkuja ulkosalla. Ravintolapäivää vietetään neljä kertaa vuodessa ja tänään katukuppilat saivat nauttia pääkaupungissa aurinkoisesta ja lämpimästä kevätsäästä. Helteestä tai keskikesän lämmöstä ei vielä voinut puhua, sillä noin 12 asteen lämpötila tuntui varjoisilla alueilla viileältä etenkin, kun mereltä puhalsi ajoittain kylmää ilmaa. Narinkkatorilla Kampissa kaunis sää oli houkutellut paljon väkeä pienten pitopöytien ympärille. Muuallakin keskustassa kauppa kävi vilkkaasti, enkä lainkaan ihmettele, sillä monet olivat selvästi panostaneet ravintolapäivää ja tarjoilivat erittäin herkullisen näköisiä ruokia.

Kuva
Matti Mattila

Oman ravintolapäivän vietin kotosalla ennen kaupungille lähtöä. Lounaspöytään oli katettu kevyt pepperonipitsa, jota tuunasin valkosipulimurskalla ennen lämmittämistä. Valmiin höyryävän pitsan päälle sirottelin vielä grillausmaustetta, ja niin oli maukas ateria valmis nautittavaksi. Ruokajuomaksi olin hankkinut pirteän hedelmäisen Neiss Pinot Grigio Trocken -valkoviinipullon vuodelta 2013. Neiss on kuiva ja hapokas viini, joka noin 6-8 asteeseen jäähdytettynä on makean sitruksinen ja viheromenainen sekä mineraalinen. Täyttävän lounaan päälle jälkiruoaksi oli tarjolla vielä kahvia ja suklaamuffinsseja. Täydellä vatsalla olikin sitten helppo ohittaa ravintolapäivän houkutukset, vaikka tarjoilupöydät notkuivatkin vastustamattomalta näyttäneitä herkutuksia. Seuraavan kerran ruokakarnevaali saapuu kaupunkeihin elokuun 17. päivä ja juuri sopivasti kesälomien päätteeksi.

Julkaistu lauantaina 17.5.2014 klo 17:39 Ravintolat-luokassa avainsanoilla kaupunki, ravintolat, ruoka ja sää.

Edellinen
Lippu Kalakoskelle
Seuraava
Pukukoodi: smart casual
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä