Puustimestarin parhaat

Kuva
Raisio

Herkullisten leivonnaisten pyöräyttäminen on loppujen lopuksi aika helppoa. Maukkaat korvapuustit syntyvät melko yksinkertaisista aineksista ja lopputulos saa veden herahtamaan kielelle. Raision keittokirja on tulvillaan ihania ruokaohjeita, joilla on helppo loihtia näyttäviä ja tietysti myös maistuvia leipomuksia. Keittokirjan erillisellä reseptihakukoneella voi hakea ruokaohjeita joko hakusanalla tai ruokalajeittain. Hakutuloksiin voi poimia myös ohjeita myös ruokavalioittain sekä valmistusajan mukaan. Raision keittokirjasta kun on kyse, niin hakuehdoksi voi valita lisäksi jonkin tutun Raision tuotteen, kuten vaikkapa Sunnuntai-tuoteperheeseen kuuluvia aineksia. Ohjeet on testattu koekeittiössä ja valmiista annoksesta on näyttävä valokuva. Maistiaisiksi keittokirjan resepteistä voi kokeilla puustimestarin parhaita korvapuusteja, joiden kokkaamiseen ei tarvita keittiön perusaineksia kummempia tarvikkeita.

Puustimestarin parhaat

24 kpl
  • 3 dl vettä tai maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria tai siirappia
  • 1 tl basilikaa
  • 1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa
  • 7-8 dl Sunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja
  • ¾ dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai
  • 75 g Sunnuntai Leivontamargariinia

pestotäyte

  • 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • ½ dl pestoa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Sekoita 42-asteiseen eli reilusti kädenlämpöiseen veteen, suola, sokeri ja basilika. Lisää osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Sekoita hetki ja lisää loput jauhot sekä huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia. Valmista pestotäyte hienontamalla basilikan lehdet. Sekoita pesto tuorejuuston joukkoon.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen, noin 30 x 65 cm, muotoiseksi levyksi. Levitä täyte taikinalevylle ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa. Jätä levyn yläreunasta noin puoli senttiä ilman täytettä. Kääri levy rullaksi, nipistä saumakohta hyvin kiinni. Leikkaa rulla terävällä veitsellä noin 3 sentin paloiksi. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Paina kevyesti. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele vedellä ja koristele halutessasi hienonnetulla pekaanipähkinällä. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Julkaistu tiistaina 25.2.2014 klo 17:31 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Motaword
Seuraava
Lauha talvi