Puolukkaleivokset

Kuva
cba Olga Filonenko

Puolukat ovat syksyn satokauden pirteät marjat. Olen jo muutaman viikon lisännyt puolukkasurvosta aamiaismurojen joukkoon antamaan sekä väriä että hieman kirpeää makua muuten niin makeaan aamun energialataukseen. Puolukoiden parissa voi jatkaa läpi päivän, sillä iltapäiväkahvin seuraksi voi pyöräyttää makoisat puolukkaleivokset. Ainekset ovat tavanomaisia kotikokin tarvikkeita ja tietysti niitä puolukoita.

Puolukkaleivokset

8 kpl
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte

  • 300 g vaniljarahkaa
  • 2 dl pakastepuolukoita
  • 2 dl vispikermaa
  • dl tomusokeria
  • 1 dl maitoa
  • 5 liivatelehteä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokerit sakeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia. Sokeroi uusi leivinpaperi ja kumoa levy paperin päälle. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja tomusokeri. Lisää rahka ja puolukat. Liuota liivatteet kiehuvassa sitruunamehussa. Lisää täytteeseen. Puolita kakkulevy ja pane toinen pohja suorakaiteen muotoiseen reunalliseen vuokaan. Kostuta pohja kevyesti vaniljamaidolla. Lisää päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen levy. Kostuta levy ja lisää loppu täyte. Anna kakun hyytyä ja leikkaa se kahdeksaan osaan. Koristele pinta halutessasi kermavaahdolla ja puolukoilla.

Julkaistu torstaina 21.9.2017 klo 18:22 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Jumanji kakkonen
Seuraava
Skrolli 3/2017