Pullavanukas

pullavanukas
Kuva
Charles Haynes

Kesä tulee varmasti, vaikka viime päivinä säätila onkin ollut hieman harmaampi kuin viime viikolla. Lämpimiä kesäpäiviä voi viettää monella tavalla. Eräs riemukkaimmista kokemuksista syntyy, kun kattaa kesäisen lounaan kauniille niitylle tai ruohikolle. Kattaukseen tarvitaan suuri huopa, korillinen herkkuja ja luonnollisesti myös herkuttelijat. Lounas voi koostua melkein mistä tahansa suuhunpantavasta. Jälkiruuaksikin sopivat makeat pikkupurtavat ja hedelmät sekä monet muut pikkuherkut. Maittava ja helppo pullavanukas syntyy nopeasti jälkiruuaksi yksinkertaisista aineksista, joita usein löytyy keittiön kaappien kätköistä. Pullavanukkaan historia ulottuu aina antiikin aikoihin asti. Tämän makea ja toisinaan hapahkokin herkku syntyi, kun kuivia leivänkannikoita ei haluttu heittää pois, ja näinhän tämä makoisa suupala taitaa vieläkin syntyä.

Pullavanukas

6 annosta
  • 500 g eli noin puolikas kahvipitko
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl sokeria
  • 5 dl maitoa
  • 200 g vadelmia pakasteena tai tuoreina
  • 250 g mansikkasosetta

Leikkaa pitko peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita maito, sokeri ja munat keskenään. Levitä leivinpaperi halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoan pohjalle. Lado puolet pullakuutioista kerrokseksi vuoan pohjalle. Sekoita vadelmat ja mansikkasose keskenään. Levitä seos pullakuutioiden päälle ja ladot loput pullakuutiot pinnalle. Kaada munamaitoseos leivonnaisen päälle ja koristele pinta raesokerilla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Jos vanukkaan pinta uhkaa tummuta liikaa, peitä paistos leivinpaperilla. Anna paistoksen jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta. Tarjoile pullavanukas lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Julkaistu keskiviikkona 26.5.2010 klo 18:44 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Hinnoittelutasarvo
Seuraava
Pariisin metro
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä