Piparinen kääretorttu

Kuva
Addison Berry

Joulu lähestyy ja kohta on taas jouluruokien aika. Perinteisten laatikoiden ja kinkun lisäksi joulun ruokapöytään katetaan rosollia ja kaikenlaista muuta hyvää. Joulun ruokatarjottimen ei kuitenkaan tarvitse olla pelkkää kinkkua ja laatikoita, vaan jälkiruuaksi ja kahvipöytään katetaan jos jonkinlaista makeaa. Nopea joulukokki pyöräyttää myös maittavan piparisen kääretortun yksinkertaisista aineksista. Herkullinen kääretorttu maustuu suklaakastikkeella ihanan suklaiseksi.

Piparinen kääretorttu

8 siivua
  • 4 kananmunaa
  • dl sokeria
  • 1 dl ohratärkkelystä
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte

  • 3 piparkakkua
  • 1 dl valmista suklaakastiketta
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Levitä leivinpaperi pöydälle ja ripottele paperille sokeria. Kumoa torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä. Valmista täyte rouhimalla piparkakut murusiksi. Sekoita suklaakastike, tuorejuusto ja piparimurut keskenään. Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle. Kääri levy tiukaksi rullaksi. Nosta kääretorttu jääkaappiin ja anna vetäytyä muutaman tunnin ajan. Tarjoile kääretorttu tuoreen kahvin kera.

Julkaistu sunnuntaina 16.12.2012 klo 18:17 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Seinäkalenteri 2013
Seuraava
Mikron pikakorjaus