Perjantaipulma 5/2008

Remonttia aloittaessaan kannattaa hankkia materiaalia hieman suunniteltua enemmän. Jos esimerkiksi lattia pitää päällystää uudella pinnalla, on hyvä ostaa lattiamateriaalia enemmän kuin tarvitsee. Ylimääräiselle palalle voi olla nimittäin käyttöä, mikäli lattian pinnan joutuu paikkaamaan. Joskus paikkausmateriaalin voi saada kaappien tai hellan alle piiloon jäävästä lattiamatosta, jolloin siitä irrotettu paikkauspala ei häiritse jokapäiväistä elämää. Paikkausvarasto on erityisen kannattavaa tapettien kohdalla, sillä seiniin saattaa ilmestyä paikattavia kohtia ainakin lapsiperheissä. Materiaaleiksi kannattaa myös valita ajattomia värejä ja kuoseja. Toisinaan voi olla järkevää valita astetta kalliimpia remonttitarpeita, mikäli ne ovat tunnetun valmistajan jo vuosia markkinoimia tuotteita.

Lattiamattoon tai tapettiin ilmestyneiden kolhujen paikkaaminen voi olla haasteellista. Tämän viikon tehtävässä on mielenkiintoinen pala lattiamattoa. Sen pinta-ala on 24 m2. Se on neliön muotoinen, mutta sen kaksi nurkkaa puuttuu. Tästä matosta pitäisi leikata 4 x 6 metrin kokoinen suorakulmion muotoinen pala. Miten matto pitäisi leikata, jotta pala ei jakaantuisi useampaan kuin kahteen osaan?

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Viime viikon perjantaipulmassa 4/2008 pelattiin korttia. Tehtävä ei ollut aivan mahdoton, mutta pisti miettimään. Pulmatyyppi on usein käytettyä mallia, ja siihen tai sen sukulaistehtävään voi törmätä monissa yhteyksissä. Tässä tehtävässä pata, risti ja ruutu esiintyvät kolmesti, hertta vain kaksi kertaa, joten kortin on oltava herttaa. Kolmen korttisarjan summat ovat 14, 15 ja 16, joten kortti on hertta 5.

Julkaistu Fridayna 1.2.2008 klo 19:14 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Kielenkannattimet koetuksella
Seuraava
Ekologinen kuluttaja